Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

La Cuenta: vanuit het caféverleden groeit een bruisende brasserie

MOL – La Cuenta in Mol-Millegem is aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Zo’n twee jaar geleden nam Tom Rely de zaak over. Het café veranderde hij zachtjesaan in een volwaardige brasserie/bistro. De komst van een volledig nieuwe kaart zorgt dat de overgang nu helemaal compleet wordt. Staat ook op die kaart: het La Cuenta-ontbijt, een rijkelijk gevulde tafel om je dag te beginnen.

Zaakvoerder Tom Rely nam La Cuenta over toen het nog een café was, maar hij plaatste meteen enkele gerechten op de kaart, met in het begin vooral snacks en kleinere maaltijden. “Het was nooit mijn bedoeling om een café over te nemen”, zegt hij. “Maar ik zag meteen dat er met dit interieur heel wat mogelijkheden waren.” Vanaf de eerste week van oktober zal La Cuenta een volledig vernieuwde kaart hebben, waarmee de zaak zich duidelijk als volwaardige brasserie/bistro profileert. Op die kaart staan onder meer hoofdgerechten zoals vol-au-vent, pasta’s, stoofvlees, ribbekes,… Maar ook heel wat voor- en nagerechten. Zo kan Tom zijn ervaring die hij in het verleden opdeed in de horeca, waaronder bij enkele sterrenzaken, in de praktijk omzetten.

Thema-avonden
Uiteraard kan je in de nieuwe La Cuenta gewoon nog iets komen drinken, maar de nachtelijke caféfeestjes horen er niet meer bij. Wel zijn er regelmatig thema-avonden zoals een barbecue, steakavond, Spaanse avond,… Hou de Facebookpagina en de website van La Cuenta goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten. Voortaan zal La Cuenta ook een weekmenu serveren: een voor-, hoofd- en nagerecht voor 19,50 euro. Altijd geïnspireerd door seizoensproducten en doorlopend van 11.30 uur tot 21 uur te verkrijgen. Op termijn wil Tom ook nog graag een maandsuggestie introduceren om als kok nog creatiever uit de hoek te kunnen komen.

Alle trappisten verkrijgbaar
De inrichting van La Cuenta straalt een huiselijke sfeer uit. “Die gezelligheid, daar ga ik voor”, stelt Tom. “Ik wou het niet te strak of te loungy.” Wie een feestje plant of met een grote groep komt eten, kan apart zitten in het zaaltje dat verbinding maakt tussen de zaak zelf en het terras aan de achterkant. Daar kan je bij mooi weer gezellig buiten tafelen. Op de bierkaart staan het hele jaar door alle trappisten vermeld. Ook Westvleteren dus. En vanaf begin oktober zal zelfs de Tynt Meadow, de gloednieuwe Engelse trappist, hier verkrijgbaar zijn. Ideaal om te degusteren na een stevige wandeling, de nieuwe tocht van het Lekkerstappen Wandelfestival bijvoorbeeld.

Rijkelijk gevuld ontbijt
Het ontbijt wordt aan tafel geserveerd en is helemaal vers gemaakt, daarom is vooraf reserveren verplicht. “We merken dat ons ontbijt een zekere naam begint te krijgen in de regio”, stelt zaakvoerder Tom Rely. “Heel fijn natuurlijk. De basis, die je het hele jaar door krijgt, wordt altijd aangevuld met salades, fruit of andere seizoensproducten. Naast het La Cuenta-ontbijt, dat deze maand het Onderox-ontbijt van de maand is, kan je voor 10 euro een klein ontbijt krijgen. Ook de kinderen krijgen een ontbijt op maat, ook voor 10 euro per persoon, inclusief een leuk speelgoedje dat ze zelf mogen kiezen. Ontbijten kan telkens op zaterdag en zondag, tussen 9 en 11.30 uur.

Onderox-ontbijt van de maand
Krokante broodjes, croissant, chocoladebroodje, donut
Charcuterie en kaas
Huisbereide salade
Yoghurt en smoothie
Chocopasta, confituur, siroop
Verse fruitsla
Roerei met spek
Zoete zonde

Prijs: 15 euro p.p. (i.p.v. 17 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Enkel te verkrijgen op zaterdag en zondag. Geldig vanaf zaterdag 29 september tot en met zondag 4 november 2018.

La Cuenta
Milostraat 3
2400 Mol
Tel. 0471 77 95 76
www.cafelacuentamol.be
Open: alle dagen: vanaf 11 uur
Di en wo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*