Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Hotel-restaurant Alauda: ervaring in een fris kleedje

DESSEL – Hotel-restaurant Alauda in Dessel slaagt er elke dag opnieuw in om hun jarenlange ervaring te koppelen aan de drang om te blijven vernieuwen. Door elke week een nieuw drie- en vijfgangenmenu aan te bieden bijvoorbeeld. Of door de vaste kaart of de prachtige tuin in een nieuwe kleedje te steken.

Hotel-restaurant Alauda is aan zijn 24ste jaar bezig en mag dus gerust een gevestigde waarde genoemd worden. “Het is een heel parcours dat we afgelegd hebben”, stellen zaakvoerder Enzo Gatto en Yves Massart. “Dat heeft heel wat voordelen. Zo hebben we echt een topteam van de juiste mensen opgebouwd om Alauda te vertegenwoordigen. We hebben intussen ook heel wat vaste leveranciers waarvan we weten dat ze kwaliteit en goede service bieden. Mensen waar je vertrouwen in hebt.”

Weg van alle drukte
Toch blijft de zaak ook vernieuwen. Zo wordt de tuin binnenkort nog een stukje groter en nog meer open gemaakt, het terras werd vorig jaar al volledig vernieuwd. “We liggen in het centrum, maar hier op het terras zit je toch in het groen en hoor je zelfs de vogels fluiten. We krijgen daar vaak complimenten over. De mensen verwachten het niet als ze hier voorbijrijden. Het terras is een belangrijke troef voor ons. Echt prachtig als het hier vol zit. Heel gezellig.” En net die gezelligheid is essentieel bij Alauda. “In veel andere restaurants en hotels wordt er steeds meer voor een zakelijke aanpak gekozen. Terwijl wij nog echt voor het kleinschalige en voor persoonlijk contact staan. We doen heel graag eens een babbeltje met de gasten. Of ze speciale wensen hebben, hoe de reis is geweest,… Dat zorgt meteen voor een fijner gevoel en zelf vinden we het ook boeiend om te horen wat de mensen allemaal meegemaakt hebben.”

Bekend tot in het buitenland
Alauda heeft een trouw cliënteel, in eigen regio en zelfs in het buitenland. Veel zakenmensen van pakweg het SCK of VITO hebben hier een vaste stek gevonden. “Er zijn zelfs gasten die vooraf zeggen dat ze graag terug naar België komen, maar dan alleen als ze bij ons kunnen slapen en eten. Dat is toch een mooie bevestiging van al het werk en de energie die we al jaren in de zaak hebben gestoken.”

Elke week een nieuw menu
Ook de vaste kaart zal na de zomer helemaal vernieuwd worden. Een proces waar Yves en Enzo nu al mee bezig zijn. “Geen eenvoudige opdracht. Je wil enerzijds vernieuwen, maar er staan ook heel wat gerechten op waarvan we weten dat de mensen er speciaal voor naar hier komen. Onze kalfszwezeriken bijvoorbeeld. Die kunnen we echt niet zomaar schrappen.” Andere vaste klanten komen net naar Alauda omdat ze vaak vernieuwen en je dus als vaste klant telkens nieuwe gerechten kan ontdekken. Zo wordt er elke week een compleet nieuw drie- en vijfgangenmenu geserveerd. “Het geeft aan dat de mensen vertrouwen hebben in ons. Het gebeurt regelmatig dat de mensen gewoon reserveren en niet eens kijken welke menu er die week geserveerd wordt. Dat is natuurlijk formidabel. Zij weten ook dat we altijd oog hebben voor bepaalde noden. Voor allergieën of gewoon voor bepaalde zaken die je gewoonweg niet lust. Wij maken daar geen probleem van. Heel het gezelschap dat hier komt eten moet gelukkig naar huis gaan. Het moet kloppen van begin tot einde. Pas als je hier met de glimlach buitengaat, zijn wij tevreden.”

Onderox-menu van de maand

Yves en Enzo nodigen onze lezers uit om kennis te komen maken met hun menu’s van de week. Die vind je telkens op de website www.alauda.be.

Prijs: 45 euro per persoon (drie gangen)
         60 euro per persoon (vijf gangen)

Menu’s geldig van woensdag 27 juni tot en met zondag 8 juli 2018 en van dinsdag 24 juli tot en met  zondag 2 september 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Onderox-lezers krijgen een gratis glaasje cava bij hun driegangenmenu geserveerd, kom je langs voor vijf gangen dan krijg je er ook nog eens een gratis kaasbordje bovenop.

Alauda
Turnhoutsebaan 28
2480 Dessel
Tel. 014 37 50 71
info@alauda.be
www.alauda.be
Open: di tot za: 11.30 tot 21.30 uur
Ma en zo gesloten
Hotel dagelijks open
Ontbijt ook voor niet-hotelgasten alle dagen mogelijk

Let op! Alauda is van maandag 9 tot en met maandag 23 juli twee weken met verlof!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*