Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

‘t Hofeind: verfijnde keuken tussen de sportende mensen

MERKSPLAS – Brasserie/sportcafé ‘t Hofeind in Merksplas zorgt voor wat culinair genot te midden van de sportende mensen. Met een kaart vol echte klassiekers, een ruim terras en veel plaats voor spelende kinderen. En wees gerust, je hoeft je niet in het zweet gewerkt te hebben om hier een tafeltje te mogen reserveren.

‘t Hofeind is een brasserie én een sportcafé. Dat betekent dat je er zowel Kempenaren vindt die hun dorst komen lessen na een sportieve prestatie, maar net zo goed zitten er mensen rustig aan een tafeltje te genieten van de verfijnde keuken. “Die combinatie werkt goed voor ons”, zegt gastvrouw Naomi. Zij is de verantwoordelijke in de zaal, haar vrouw Jo is de chef in de keuken. “We zagen hier heel wat mogelijkheden en wilden graag met kennis van zaken iets moois opstarten, iets waar we fier op kunnen zijn, elke dag opnieuw. Jo had al heel wat ervaring in restaurants, maar we wilden nu ons eigen ding doen.”

Kaart vol klassiekers
De vaste kaart staat vol klassiekers: scampi, varkenshaasje, spareribs, biefstuk friet, beefburger,… “Lekker klaargemaakt, met verse producten en mooi gepresenteerd. Daar staan we voor, dat vinden de mensen lekker en daar komen ze ook voor terug.” Eerlijke producten voor eerlijke prijzen. Een mooi voorbeeld van de leuke presentaties is ‘de landloper’ (zie foto), een vleesbrochette die aan een soort van boog hangt op een houten bord. De naam is een knipoog naar de landloperkolonie van Merksplas, een populaire plaats die heel wat toeristen naar de gemeente en naar ‘t Hofeind brengt. De suggesties worden vooral gebruikt om de vaste kaart aan te vullen. “Zo hebben we bijvoorbeeld veel vlees op de vaste kaart staan, via suggesties kunnen we ook de visliefhebber bedienen. Anders zou onze vaste kaart te ruim worden waardoor we niet altijd verse producten zouden kunnen garanderen.”

Op restaurantniveau
Jo en Naomi runnen de zaak sinds augustus 2016 en zorgden meteen voor een frisse wind en een aangename sfeer. Zij maakten er een brasserie van op restaurantniveau met de opvallende combinatie met een sportcafé. “Dat bestaat niet op veel plaatsen. Het zorgt er wel eens voor dat mensen vergeten te reserveren vooraf”, zegt het koppel met de glimlach. “Maar dat proberen we altijd wel op te lossen.” Voortdurend wordt er gesleuteld aan vernieuwing. In de keuken, maar net zo goed in de zaak zelf. Zo krijgt het ruime terras de komende weken een grote loungebar.

Very Important Kids
De kinderen hebben hier ruimte zat om te spelen. Een kinderhoek voor de jongsten, een speeltuin en sportvelden buiten voor de iets oudere kinderen en gangen genoeg om uren verstoppertje in te spelen. Het zorgt er mee voor dat ‘t Hofeind heel populair is bij gezinnen. “Je kinderen kunnen zich hier urenlang amuseren. Terwijl je als ouders rustig kan komen genieten van het lekkere eten en de sfeer. Niet evident, als je kinderen hebt en je toch lekker uit eten wil gaan. En je kan ze altijd in het oog houden, we hebben bewust geen aparte ruimtes voorzien.” Een extra troef: het VIK-menu (Very Important Kids, nvdr.), een aparte kaart voor kinderen die een stuk uitgebreider is dan op andere plaatsen. Je vindt er onder andere mini-spareribs, een hamburger en kibbeling en zelfs ‘de landloper’ in een eigen kinderversie. Ook grotere groepen komen hier vaak eten. “Voor familiefeesten of etentjes met vrienden bijvoorbeeld. Wij zorgen ervoor dat je alles snel en mooi samen krijgt geserveerd. Wat toch op veel andere plaatsen vaak een probleem is. Wij zijn erin gespecialiseerd. Het zorgt voor wat extra stress in de keuken, maar met een beetje bijkomende organisatie loopt het altijd goed.”

Suggestiebier
‘t Hofeind heeft zelfs een eigen drankensuggestiemenu. Met elke twee weken een ander suggestiebier. “Een populair gespreksonderwerp”, lacht Naomi. “‘Welk bier is het volgende keer?’ vragen ze vaak. Of ze doen zelf al eens een suggestie. Altijd fijn als het de mensen bezighoudt. En voor wie geen fan is van een fris biertje, raden wij alvast de sangria met vers fruit aan. Als apertief voor een heerlijke maaltijd, lekker op het zonnige terras tussen het groen en de sportvelden. En laat dan de zomer maar komen!

Onderox-menu van de maand
Amuse
***
De landloper met frietjes
OF
Scampi ‘t Hofeind
OF
Steak wit blauw rund met frietjes
OF
Varkenshaasje met spek en kroketjes

Prijs: 19,90 euro p.p.

Menu geldig van woensdag 23 mei tot en met zondag 1 juli 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

't Hofeind
2330 Merksplas
Tel. 014 55 29 91
info@hofeind.be
www.hofeind.be
Open: ma tot do: vanaf 17 uur, vr: vanaf 16 uur, za: vanaf 9 uur, zo: vanaf 10 uur
Groepen ook overdag mogelijk mits reservatie vooraf.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*