Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Taverne De Wouwer toont wat er in de gerechten zit

RAVELS – In Taverne De Wouwer in Ravels kan je op het menu aflezen welke allergenen er in de verschillende gerechten zitten, met handige symbooltjes. Er is zelfs een aangepaste kaart voor wie met een of meerdere allergieën worstelt.

Taverne De Wouwer heeft niet toevallig het onderschrift van ‘allergievriendelijke taverne’. Iets waar ze trots op zijn en graag mee naar buiten komen. “We zijn hier meteen mee gestart toen we de zaak in 2015 overnamen”, legt zaakvoerder Stijn Meerts uit. “Mijn vriendin is allergisch voor soja en heeft een gluten- en lactose-intolerantie. Vandaar het idee. Als je voor haar kookt, merk je dat het niet altijd evident is. Zeker niet als je zonder zorgen uit eten wil gaan. Dat wilden wij dus anders.” Op de kaart geven symbooltjes aan welke allergenen in elk gerecht zitten. Zo kunnen klanten zelf duidelijk zien wat ze wel of niet mogen eten en maakt het de communicatie tussen klant, bediening en keuken een stuk eenvoudiger. “In totaal zijn er 14 wettelijke allergenen waarover we de klanten moeten kunnen informeren die je dus ook op onze kaart kan terugvinden. Dat zijn zowel gekende als minder gekende allergenen zoals gluten, vis, schaaldieren, selderij, lupine, mosterd, zwaveldioxide...Maar ook buiten die 14 allergenen proberen wij in de mate van het mogelijke onze gerechten aan te passen. Volledig allergievrij koken is en blijft een droom, maar we doen wel samen met ons personeel de nodige inspanningen.”

Aangepaste kaart
“We krijgen regelmatig leuke reacties. Bij gezinnen met kinderen bijvoorbeeld. Als je dan een jong meisje met een allergie hoort zeggen dat ze speciaal naar hier wil komen omdat wij de enige plaats zijn waar ze nooit buikpijn heeft, dan is dat toch heel fijn om te horen.” Ook op de traditionele menukaart staan de producten waaraan je allergisch kan zijn er gewoon bij, maar er is ook een aangepaste kaart. “Hier proberen we zoveel mogelijk allergenen uit het gerecht te schrappen of bereiden we de saus bijvoorbeeld met lactosevrije room. We adviseren ook altijd om bij het reserveren de allergenen of intoleranties reeds te melden, maar ook nog eens bij het binnenkomen. Zo kunnen we ons personeel ook steeds goed briefen.”

Toegankelijk menu
Op deze manier kan iedereen komen proeven van de ruime brasseriekaart met voor-, hoofd- en nagerechten, snacks, salades en pasta’s. “We kiezen voor goede prijs kwaliteitverhouding en vragen geen onredelijke prijzen”, stelt Stijn. “Een pintje kost bij ons 1,90 euro. Om je maar een idee te geven.” Sinds kort wordt er ook van woensdag tot zaterdag een toegankelijk en gunstig geprijsd menu aangeboden dat je de hele dag, vanaf 11.30 uur, kan bestellen. Niet toevallig ook het Onderox-menu van deze maand. Telkens wordt er daarbij gekozen voor een vast gerecht op een vaste dag. Elke vrijdag soep en een vispannetje bijvoorbeeld, of op zaterdag varkenshaasje met frietjes.

Ontbijtbuffet
Eén keer per maand, meestal de eerste zondag, staat er ook een ontbijtbuffet geprogrammeerd. Vanaf 9 uur kan je telkens, na reservatie, komen aanschuiven voor 15 euro per persoon. Het eerstvolgende ontbijt vindt plaats op paaszondag.

Volledig zelfstandig
Taverne De Wouwer is gelegen vlak naast het gelijknamige cultureel centrum. Ook voor en na een voorstelling of evenement kan je er terecht, maar de taverne werkt volledig zelfstandig en is ook op andere momenten open. Dat weten intussen ook al heel wat wandelaars en fietsers die er de mooie routes in de omgeving steeds meer komen ontdekken. “Dat weten intussen ook al heel wat wandelaars en fietsers die er de mooie routes in de omgeving steeds meer komen ontdekken.” Taverne De Wouwer is vanaf 1 april trouwens ook één van de vertrekpunten van het Onderox Fietsfestival.

Onderox-menu van de maand
Woensdag: soep + Videe met frietjes

Donderdag: soep + kipfilet met appelmoes en frietjes

Vrijdag: soep + Vispannetje

Zaterdag: varkenshaasje met frieten

Prijs: 12,50 euro p.p. (Varkenshaasje: 14 euro p.p.)
Geldig van woensdag 28 maart tot en met zaterdag 5 mei 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Taverne De Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 Ravels
Tel. 014 70 55 55
Open:
Di, wo, do en zo: 10 tot 23 uur
Vr en za: 10 uur tot middernacht
Ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*