Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Burcht Hertog Jan: een warme thuis voor natuurliefhebbers

OUD-TURNHOUT – Burcht Hertog Jan is een oude kasteelhoeve te midden van het groen, met een rijke geschiedenis. Een unieke locatie om iets te komen eten en om te bezoeken. En een heel bijzonder project voor uitbaters Nick en Jonas.

Op de locatie waar Hertog Jan vroeger zijn paarden liet drinken in de vennen, word je tegenwoordig gastvrij onthaald door zaakvoerders Jonas en Nick. Burcht Hertog Jan is een oude Kempense kasteelhoeve die gerestaureerd werd in de classicistische stijl uit de tweede helft van de 18de eeuw. Het interieur werd volledig met de hand en ambachtelijk gerenoveerd. De zaak staat in het midden van het vroegere jachtdomein van de hertog van Brabant, volledig tussen het groen. Geen toeval, want Jonas en Nick zijn grote natuurliefhebbers. Meteen ook de reden waarom ze voor het project hebben gekozen. Nick gaf er zelfs zijn job als reportagemaker bij Radio 2, onder meer bij De Madammen en De Inspecteur, voor op.

Prachtige omgeving
Burcht Hertog Jan ligt tussen natuurgebied de Liereman en de Staatsbossen, niet ver van het Turnhoutse vennengebied. Ideaal voor wie in een inspirerende omgeving wil wandelen of fietsen of de rust van de natuur wil opzoeken. Vanaf eind maart zal je aan Burcht Hertog Jan ook het kanaal kunnen oversteken via een gemotoriseerd veerpont om zo doorsteek te maken naar de Gewestbossen van Ravels. In samenwerking met de gemeente Oud-Turnhout wil de zaak zo een verdere boost geven aan het wandel- en fietstoerisme in de buurt. “We zitten hier in een prachtig natuurgebied dat nog veel te weinig benut wordt”, klinkt het. “Daar hopen we samen verandering in te brengen.”
Kijk bij de start van je wandeling of fietstocht gerust ook even naar de huisdieren van Jonas en Nick, die een eigen verblijf hebben langs de parking van de zaak. Je ziet er onder meer schapen, kippen, twee labradors en enkele bijzondere ganzensoorten. Niet alleen natuur- maar ook echte dierenliefhebbers dus.

Lekkere menu’s
In Burcht Hertog Jan kan je heerlijk à la carte eten, maar wij raden vooral de menu’s aan. Deze maand kan je uiteraard het speciaal uitgewerkte Onderox-menu komen eten. Of je kan kiezen voor het ‘Hertog Jan Menu’. Een menu van vier gangen voor 35 euro per persoon dat regelmatig wijzigt. Op de website vind je telkens de nieuwe menu’s terug. Elke zondag kan je, na reservatie, aanschuiven voor de Kasteelbrunch. Je betaalt 22,90 euro per persoon en wordt ontvangen met een glaasje cava en een soepje vooraf. Daarna kies je uit de ruime selectie aan koude en warme gerechten, vol met Vlaamse klassiekers. Achteraf krijg je ook nog een lekker dessertje. Brunchen kan ook op een andere dag, als je minstens met een groep van zeven personen bent.

Opvallende feestzaal
Heb je binnenkort een reden om te feesten? Dan kan je terecht in de feestzaal. Stijlvol en met enorm veel mogelijkheden, voor elke gelegenheid. Beschikbaar voor 15 tot 150 personen. Een groot feest voor al je vrienden of een gezellige avond met enkel je familie erbij? Kom eens langs om met Jonas en Nick alles te bekijken en te bespreken. Alles is mogelijk. Ook voor elk budget. Zo kan je al een huwelijksfeest geven vanaf 69 euro per persoon, inclusief drank en driegangenbuffet. En voor wie deze maand de liefde al wil vieren, serveert Burcht Hertog Jan een speciaal Valentijnsmenu. Smakelijk!

Onderox-menu:
Carpaccio van rund
OF
Atlantisch gerookte zalm
**
Forel met amandelen en kruidenpuree
OF
Varkenskroon met een zacht mosterdsausje
**
Rustiek appeltaartje

Prijs: 25 euro per persoon
Geldig van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 maart 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Valentijnsmenu:
Wildkroketje met witte kool en appel.
OF
Zoet gerookte Atlantische zalm
**
Hartelijke bisque
OF
Romig witloofsoepje
**
Oostends visserspotje
OF
Hert met oude port
**
Dessert met sabayon van champagne

Prijs: 39 euro per persoon

Burcht Hertog Jan
De Laks 8
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 65 11 65
www.burchthertogjan.com
Volg ons op Facebook!
Open: wo-zo: vanaf 11 uur, ma en di gesloten 


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*