Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

‘t Zoet Pateeke: een passie voor desserten en gebak

ARENDONK – Koffiehuis ‘t Zoet Pateeke in het centrum van Arendonk heeft alles in huis voor de echte zoetebekken. Want bij een koffie hoort nu eenmaal een stukje gebak of een heerlijk dessertje. Net zoals bij een heerlijk ontbijt.

Desserten en gebak. Het zijn de passies van Veerle Blockx, bazin in de keuken van koffiezaak ‘t Zoet Pateeke in Arendonk. In maart 2016 maakte ze haar droom waar door een eigen koffiezaak te beginnen waar ze lekkere koffie en thee kan serveren en de klanten in de watten kan leggen met haar eigen lekkernijen. “Tijdens mijn hotelopleiding vond ik de desserten altijd al het leukst. Ik heb dan tien jaar in een horecazaak in Mol gewerkt. Ook daar was ik al snel verantwoordelijke voor de desserten. In het begin werd er daar vooral diepvriesgebak geserveerd, maar al snel kreeg ik de kans om mijn eigen verse desserten te maken”, stelt Veerle. “Ik speel al veel langer met het idee van een eigen zaak, maar durfde de stap niet te zetten. Tot twee jaar geleden.” Haar twee dochters trokken Veerle uiteindelijk mee over de streep. Een uitstekende keuze, zo bleek al snel. Intussen bouwde de zaak een mooi klantenbestand uit en is ook Chanel, één van die dochters, mee in de zaak gestapt.

Verwenkoffie
Sinds begin oktober is ‘t Zoet Pateeke de nieuwe naam van de zaak, een rechtenkwestie omdat hun vorige naam ‘t Zoet Genot al door een zaak aan de kust werd vastgelegd. Een nieuwe start dus, maar het vertrouwde en gezellige concept van de zaak wijzigt er niet door. Veel verschillende koffie’s – met allerlei smaakjes voor de liefhebbers – taart, gebak en lekkernijen als wafels, ijs, pannenkoeken,… Wie zich echt in de watten wil laten leggen, kan kiezen voor de Koffie ‘t Zoet Pateeke: een verwenkoffie met rijstpap, chocomousse, crème brûlé en plattekaastaart. Allemaal vers gemaakt en niet toevallig één van de toppers op de kaart. Op die kaart vind je trouwens ook broodjes, uitsmijters, voorgerechten, kindergerechten en hoofdgerechten zoals videe, ribbetjes, scampi’s, frikadellen en zwarte pensen. In tegenstelling tot veel andere koffiezaken kan je ook rustig ‘s avonds nog komen eten, ‘t Zoet Pateeke is telkens tot 19 uur open.

Heerlijk ontbijten
Een ideale kans om kennis te maken met de zaak is door er te gaan ontbijten. Wie kiest voor het ‘classic ontbijt’ gaat zeker niet met honger van tafel. Speciaal voor onze lezers serveert Veerle daar alvast een extra huissnoepertje bij. Wie geen fan is van zoet beleg, kan ook altijd voor 15,50 euro de optie charcuterie kiezen. Daarbij wordt het zoete beleg vervangen door een assortiment aan hartig beleg en wordt er ook nog een extra dessertje toegevoegd. Voor 18,50 euro krijg je het luxeontbijt geserveerd, compleet met cava, verse fruitsla, gerookte zalm, hartig beleg, een broodslaatje en een extra snoepertje. De liefhebbers kunnen ook elke eerste zaterdag van de maand hun plaatsje reserveren voor het ontbijtbuffet. Ontbijten kan elke weekdag tussen 8.30 uur en 11 uur, in het weekend kan het van 9 tot 11 uur. En voor wie thuis punten wil scoren: het ontbijt kan ook afgehaald worden.

Onderox-ontbijt van de maand:
Assortiment mini-broodjes en koffiekoekjes, eitje met spek, kaas, hartig beleg, zoet beleg, yoghurt, glaasje vers fruitsap, twee tassen koffie of thee.

Prijs: 12,50 euro per persoon. Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ krijgt er een gratis huissnoepertje bij. Geldig van donderdag 23 november tot en met zondag 31 december 2017.

‘t Zoet Pateeke
Koeistraat 55
2370 Arendonk
Tel. 014 82 86 97
Open: ma, wo, do, vr: 8.30 uur tot 19 uur, za en zo: 9 tot 19.30 uur
Dinsdag gesloten
Volg ons op Facebook!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*