Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Spoorhuis: rust en gezelligheid op een historische locatie

WEELDE/BAARLE-NASSAU – Pal op de grens tussen Weelde en Baarle-Nassau ligt brasserie Spoorhuis. Raf Doms en Leentje Timmermans huizen er met hun zaak in de oude spoorgebouwen naast het Bels Lijntje, de voormalige spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. Een streek met veel geschiedenis en een prachtig buitengebied om te ontdekken. En ook de rust in het Spoorhuis, die zal je zeker bevallen.

In het Spoorhuis in Weelde ontmoeten oud en nieuw elkaar. De oude gebouwen langs het Bels Lijntje werden door Raf Doms en Leentje Timmermans omgevormd tot twee zaken: living en lifestylewinkel Pothuis en brasserie Spoorhuis. Raf en Leentje tonen ons al eerste hun horecazaak. De foto’s aan de muur herinneren aan het spoorwegverleden van deze locatie. Het Spoorhuis zelf staat bekend voor zijn lekker eten en drinken, voor de gezelligheid en de rust die je er kan vinden. “We proberen de mensen echt in de watten te leggen”, vertelt het koppel. “Dat begint bijvoorbeeld met een vriendelijke bediening en met de presentatie van onze koffie. Dat mag net ietsje meer zijn.”

“Veel mensen maken er een daguitstap van om naar hier te komen”, klinkt het. “Dat is niet onlogisch, de streek staat hier bol van de cultuur en de historie.” Je kan hier ook prachtig fietsen en de wandelschoenen aantrekken voor één van de wandelingen van het Onderox Wandelfestival. “En tussendoor komen de mensen hier iets eten en drinken.” Op de kaart vind je veel lunchgerechten terug: pasta’s, soep, salades, croques,… Verder opvallend veel gebak en een lijstje suggesties die regelmatig vernieuwd wordt. Momenteel vind je er onder meer boerenkool met rookworst op terug. Heerlijk winters.

Lekkers uit de streek
“We proberen ook altijd zoveel mogelijk gebruik te maken van streekproducten. De aardbeien halen we bij een boer vlakbij, het gebak komt van bij de plaatselijke bakker en we hebben zelfs honing van onze eigen bijtjes. En de meeste sterke dranken komen van de familie van Zuidam, hier uit Baarle-Nassau. Whisky, gin, likeur, jenever, noem maar op.” In de zomer worden er met die lokale specialiteiten heerlijke cocktails gemaakt.

Freak Shakes
Wie zich graag écht in de watten laat leggen, moet eens voor een ‘Freak Shake’ kiezen. Koffie of warme chocolademelk met slagroom en allerlei versierinkjes, lekker overdreven. De Nosy Nosy met ‘neuzekes’ en parels of de ‘Zwarte Piet in de pepernotenfabriek’, met speculaaslikeur en pepernoten. Daar word je op slag gelukkig van.

Pothuis
En wie nog even wat tijd over heeft, loopt vast en zeker eens binnen bij het Pothuis, de living en lifestylewinkel in hetzelfde gebouw, ook in handen van Raf en Leentje. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor de aankleding van je huis, zowel voor binnen als buiten. Beelden, decoratie, verlichting, terrasverwarming, meubels, kaarsen, vazen,… Nog een leuke laatste tip: ook het Spoorhuis is volledig ingericht met materialen die je in het Pothuis kan bestellen. Alles wat je daar ziet, kan je dus gewoon mee naar huis nemen. Wel eerst even naar de prijs vragen natuurlijk…

Kerstvertellingen:
Tijdens de kerstdagen organiseert het Spoorhuis de kerstvertellingen ‘De engel en het massief eikenhouten hekje’ op 16, 23 en 29 december. Theaterverteller zjosfinks gidst je rond en zorgt voor de thematische verhalen. Inclusief koffie of thee en kerstproeverijtjes. Buiten staat er een wandeling van ongeveer één kilometer op het programma. Bij slecht weer kan het ook binnen doorgaan. Prijs: 15 euro per persoon. Inschrijven kan via info@spoorhuis.be. Aanvang: 19 uur. Start van de vertellingen: 19.30 uur.

Onderox-menu:
Brocollisoep of pompoensoep
**
Pasta naar keuze
**
Keuze uit: woudvruchtencake/appelcake/cheesecake met verse vruchten/brownie met slagroom/rustiek appeltaartje/wortel-walnotentaart

Prijs: 20 euro per persoon
Geldig van woensdag 22 november tot en met zondag 31 december 2017. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Spoorhuis
Grensweg 28
5111 Baarle-Nassau (NL)
Stationsstraat
2381 Weelde
Tel. +32 (0)14 63 36 39
Tel. +31 (0)13 590 73 79
info@spoorhuis.be
Open: wo tot en met zo: 10 tot 18 uur, ma en di gesloten
Volg ons op Facebook en Instagram!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*