Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Kennismaken met gastronomie via gloednieuw concept

RETIE – Over gastronomie bestaan er veel misverstanden. Zo zou het duur zijn en synoniem staan voor lang tafelen. Villa Tilia in Retie bewijst met een gloednieuw concept dat het ook anders kan. Ze willen gastronomie toegankelijk maken voor iedereen, tegen een betaalbare prijs en zonder lange tafeltijden.

“Gastronomisch uit eten, het wordt veel te vaak toegesplitst op het weekend”, zegt Jurgen Dirkx, zaakvoerder en chef-kok van Villa Tilia in Retie. “Als je bijvoorbeeld door de week verjaart, wordt er in het weekend met de kinderen en met oma en opa afgesproken om te gaan eten. Terwijl het toch zoveel leuker is om het de dag zelf te vieren. Maar mensen denken dan dat gastronomische eten altijd enkele uren duurt. Dat als je snel wil eten, je bij een brasserie moet zijn.” Bij Villa Tilia starten ze daarom vanaf deze week met een nieuw concept: ‘mini-gastronomie’. Daarbij wordt er van dinsdag tot en met vrijdag een gastronomisch driegangenmenu geserveerd. Je kan zowel ‘s middags als ‘s avonds langskomen. Bij elke gang heb je de keuze uit twee gerechten met vooraf drie amuses. “Omdat de keuze beperkt is uit twee gerechten per gang, kunnen we snel werken en zo de tijd beperken dat de mensen aan tafel zitten. Op 1,5 tot 2 uur kan je opnieuw buiten staan en toch heerlijk gastronomisch gegeten hebben”, verklaart Jurgen het nieuwe concept. “Zo heb je een feestelijke avond en ben je toch nog op tijd thuis als je dat wil.”

Bijzondere ervaring
Elke week wordt er een nieuwe mini-gastronomie opgesteld. “Afhankelijk van het seizoen en de sfeer van het moment. We willen de mensen de moderne gastronomie leren kennen op een toegankelijke manier. Niet de klassieke gerechten met zware roomsausen van vroeger, maar wel het vermengen van smaken en stijlen die vernieuwend zijn voor iedereen. Gastronomie betekent voor ons iemand een bijzondere ervaring aanbieden, iemand lekker laten eten en laten proeven van iets wat hij thuis niet zomaar zelf kan maken. En wat ook heel belangrijk is: zonder dat er een groot bedrag voor neergeteld moet worden.” De ‘mini-gastronomie’ zal aangeboden worden voor 49 euro per persoon, maar lezers van Onderox krijgen nu de kans om kennis te komen maken met het nieuwe concept voor 39 euro per persoon.

Ook wie graag ter plaatse een feestje of een receptie geeft, kan trouwens gebruik maken van de mini-gastronomie als basis. Zo kan je makkelijk heerlijk gastronomisch eten aanbieden aan je eigen gasten zonder dat het duur hoeft te zijn.

Internationaal
Omdat Villa Tilia ook een hotel is, vind je vaak internationale gasten in het restaurant terug. “Onze keuken scoort heel goed bij hen. Wij Belgen worden internationaal heel goed gesmaakt. Het getuigt van een gezond Kempens chauvinisme dat we trots zijn om dat te kunnen laten zien. Maar ook de mensen uit de buurt moeten er natuurlijk van kunnen meegenieten. Daarom hebben we dit concept ook uitgewerkt. En de combinatie met dat internationale, dat kan ook bij Kempenaars heel goed werken. Als er hier buitenlandse zakenmensen een pintje komen drinken, dat wordt er al eens contact gelegd en ontstaan er leuke momenten. Ook dat is een verschil met het beeld dat veel mensen van gastronomie hebben. Het hoeft bij ons allemaal niet te stijf te zijn.”

Onderox-menu
Wild varkenskopstuk | ratte aardappel | legumaise | lemon-soja | ganzenlever | zwarte bonen
OF
Gnocchi | porcini | wilde paddenstoel | venkel | honing | truffel
**
Tarbot | boterraap | koko’s lemon | green curry | haring-kaviaar | geplette aardappel
OF
Fanzant fine champagne | pastrami | witloof | knolselder kroket
**
Doyenne Peer | frangipane | pistache | vanille | blauwe bes
OF
Geaffineerde kazen met gekonfijte abrikoos (+5 euro)

Prijs: 39 euro per persoon (i.p.v. 49 euro)

Geldig van woensdag 22 november tot en met vrijdag 29 december 2017. Telkens van dinsdag tot en met vrijdag. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Villa Tilia
Peperstraat 11
2470 Retie
Tel. 014 71 50 71
info@villa-tilia.com
www.villa-tilia.com
Volg ons op Facebook!
Ma en zo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*