Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Broosend Hof verwelkomt de culinaire herfst

OUD-TURNHOUT - Bij Broosend Hof in Oud-Turnhout zijn ze blij dat de herfst in het land is. Want dat is een fijne periode om in de keuken te staan. Met knolgroentes, de eerste wintergewassen en een lekker stukje wild. “Werken met al die stevige smaken, dat is enorm plezant.”

Het is niet iedereen gegeven, het najaar met een glimlach tegemoet zien. Maar bij Broosend Hof in Oud-Turnhout wordt er altijd uitgekeken naar het koude weer. “Culi-nair is dit de boeiendste periode van het jaar”, verklaren uitbaters Koen Janssens en Sandra Verbraeken. “Elk nieuw seizoen is boeiend, maar de overgang van de zomer naar de herfst is toch nog net iets meer bijzonder. De meeste seizoenen vervagen een beetje, maar nu wordt alles echt afgesloten en komt er heel wat nieuws voor in de plaats. Knolgroenten bijvoorbeeld en het wild natuurlijk. Allebei heel aangenaam om mee te werken. Wild is ook een heel korte periode, het is nog een echt seizoensproduct.”

Inspiratie uit de natuur
De gerechten die in Broosend Hof op je bord komen, daar is lang over nagedacht. “We gaan bij de start van deze periode altijd de bossen in om inspiratie te vinden. Met de koets trekken we er dan op uit, samen met onze honden. Daar in de natuur, dan komt die inspiratie vanzelf. De kilte en de koude en toch leeft daar heel veel in.” Zelfs de ‘Smaakmaekers’, een selectie aan alcoholvrij dranken die Sandra samenstelt bij elk menu, vindt daar dan zijn oorsprong. “Het zijn stevige smaken die er nu aankomen, dus dan mag het drinken ook ietsje steviger zijn. Maar nooit overdreven natuurlijk.”

Passie als belangrijkste ingrediënt
De kracht van het Broosend Hof ligt ‘m in de eerlijke en pure producten die ze gebrui-ken. “Bij ons laten we de ingrediënten echt tot zijn recht komen. Je ziet het product echt liggen en we laten de pure smaken naar boven komen. Je hoeft het niet nodeloos ingewikkeld te maken. Het is de mooie samenhang van de producten die het bijzonder maakt. Elk product moet tot zijn recht komen. We merken ook die herkenbaarheid aanslaat bij jongere mensen. We willen de mensen niet gewoon eten geven, maar echt een beleving schenken. Daarvoor hoef je echt niet alleen moeilijke bereidingen te ser-veren. De mensen willen bij ons verwend worden. We brengen alles met passie, dat is ons belangrijkste ingrediënt.”

Verrassingsmenu
Broosend Hof serveert elke dag een degustatiemenu van drie, vier of vijf gangen. Op maandag kan je langskomen voor een verrassingsmenu. “Een viergangenmenu waar we het einde van de week insteken”, legt Koen uit. “Daarbij gebruiken we op een crea-tieve manier de verse producten op die we ook in het weekend hebben geserveerd. Dat doen we omdat we niets willen invriezen. Het is ook extra voordelig geprijsd en het zijn altijd heel leuke combinaties en smaken. Het kan zelfs zijn dat elke tafel iets an-ders krijgt.”

Onderox-menu
Fazant, truffel, aardpeer, waterkers (**)
-
Schelvis, broccoli, witloof *(**)
-
Coquilles, andijvie, kampernoelies
-
Hertenkalf, rode kool, st. Flour, schorseneer *(**)
-
Chocolade, kweepeer, advocaat * (**)
Kaas i.p.v. dessert + 5 euro
of
Uitbreiding met een kaasbord: + 7 euro.
Begeleidend bier: + 4 euro (Gelieve bij bestelling door te geven)

Prijs:
47 euro (drie gangen) * – wijnselectie 23 euro
52 euro (vier gangen)** – wijnselectie 26 euro
61 euro (vijf gangen) – wijnselectie 29 euro

Vraag naar onze alcoholvrije ‘Smaakmaekers’ of aangepaste bierselectie.

Lunchmenu: drie gangen aan 33 euro (aangepaste wijn: + 13 euro)

Op maandag serveren we een viergangen verrassingsmenu aan 49 euro. (aperitief, aangepaste wijn en koffie: + 21 euro)

Geldig van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 3 december 2017. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Menu’s worden geserveerd per tafel. Water en koffie zijn niet inbegrepen.

Broosend Hof
Brooseinde 61
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 70 00 77
genieten@broosendhof.be
www.broosendhof.be
Volg ons op Facebook!
Ma, do, vr en zo: vanaf 12 uur (lunch) en vanaf 18 uur (diner)
Za: vanaf 18 uur (diner), di en wo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*