Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Kleppende Klipper kiest voor authenticiteit

MOL-POSTEL – Restaurantboot De Kleppende Klipper is een vaste speler in het Kempense horecalandschap. Toch verkiest zaakvoerder Danny Vermeer allerminst de routine. Hij prikkelt zichzelf net om naar zijn eigen roots terug te keren: werken met pure en kwaliteitsvolle producten die hij zorgvuldig uitkiest. “Want je moet durven tonen waar je voor staat.”

“Ik denk wel eens graag terug aan de tijd dat ik in ‘t Keteltje stond, een piepklein restaurantje in het centrum van Mol”, zegt Danny Vermeer, zaakvoerder en chefkok van restaurantboot De Kleppende Klipper. “Ik kon er echt volledig mijn eigen ding doen. Dat was tenminste écht koken. De Kleppende Klipper heeft natuurlijk een stuk meer zitplaatsen. Daardoor, en ook door de administratieve rompslomp, verdween het onderdeel van zelf zaken creëren en uitproberen soms iets te veel naar de achtergrond. Sinds vorig jaar hebben we opnieuw de ommezwaai gemaakt, terug naar het authentieke. Dat betekent voor ons: weer creatief gaan bezig zijn en vooral ook uitsluitend nog met de beste en lekkerste producten gaan werken.”

Zelf op zoek naar kwaliteit
Naar die kwaliteit gaat Danny zelf op zoek. “We hebben twee vrije dagen, maandag en dinsdag. Eentje gaat volledig op aan papierwerk, op de andere ga ik op zoek naar de lekkerste producten om in mijn keuken te gebruiken. Ik bekijk het een beetje als een hobby. Voor goede producten, daar wil ik kilometers voor doen. Die kwaliteit op de juiste manier aan je klanten overbrengen, dat is de basis van een standvastige en gezonde horecazaak.”

Authentieke smaak
“Als horecazaak moet je iets speciaals kunnen bieden”, stelt Danny duidelijk. “Wij willen echt de authentieke smaken op je bord brengen. Ik geef een voorbeeld: onze Poulet de Bresse, die zit boordevol smaak. Omdat ze de tijd en het voedsel hebben gekregen om op een goede en gezonde manier groot te worden. Dat heb je natuurlijk niet bij zo’n plofkippen die je vaak geserveerd krijgt. De mensen zijn zelfs de authentieke kippensmaak een beetje verleerd. Voor een toch relatief traditionele kipfilet krijg je zo enorm veel complimenten. Dat doet me veel plezier. Of ons varkensvlees bijvoorbeeld, Olympus, afkomstig uit Griekenland. Daar eten ze kruiden en olijven en hebben ze een mooi leven. Dat proef je ook in het vlees. Dat is stressvrij. Die producten kosten soms een beetje meer, maar onze klanten zijn er echt door in de wolken.”

Een bijzondere avond
“Een ander voorbeeld: sinds we onze videe volledig zelf en vers maken, steeg de populariteit enorm. Ik bekijk het altijd zo: de mensen komen niet enkel om hun honger te stillen, maar ook om iets speciaals te beleven. Ze moeten naar huis gaan en zeggen: ‘Dit was nu echt eens lekker eten en het was een bijzondere avond. Dat krijg je niet voor elkaar als je als zaak dingen extern aankoopt en enkel maar opwarmt. Je moet durven tonen waar je voor staat.” De passie voor zijn vak, die straalt zaakvoerder Danny in alles uit. Zo wijdt hij een volledige pagina in de menukaart aan de bakwijze van het vlees. “Omdat er soms wat verwarring is. En omdat kookprogramma’s op televisie niet altijd de juiste informatie meegeven. Zo kan iedereen op het menu kijken hoe hij zijn vlees precies gebakken wil zien.”

Vrij en creatief
De vaste kaart is het laatste jaar iets beknopter geworden, waardoor Danny meer vrijheid heeft om de gerechten nog beter kan maken. Daarnaast kan hij zijn creativiteit ook tonen bij de dagsuggesties en bij de ‘Catch of the day’, de verse vis die op die dag het vaakst in de netten belandde. “Als je alles gegeven hebt, een beetje zoals een topsporter, en dan achteraf terugkijkt op zo’n geslaagde dag, dat is het plezantste wat er is. Daar kan ik enorm van genieten. En zeker als je merkt dat een klant terugkomt en zelfs een vaste klant wordt, dat geeft enorm veel voldoening. Daar kan niks tegenop.”

Onderox-menu
Glaasje cava met hartige hapjes
**
Galantine van rode poon en zeebaars op een spiegel van rode paprika
Of
Terrine van jong konijn met appel-peer-confijt
**
Soepje van de Chef
**
Melkkalf koteletjes met graanmosterdsaus en roerbakgroentjes
Of
Huwelijk van zalm en zeeduivel ‘Beurre Blanc’
**
Gemarmerde bavarois van framboos en chocolade met huisbereid mango-ijs

Prijs: 34,30 euro per persoon
Enkel voor wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 27 september tot en met zondag 5 november 2017.

De Kleppende Klipper
Postelsesteenweg 111
2400 Mol
Tel. 014 81 77 22
info@kleppendeklipper.be
www.kleppendeklipper.be
Open: elke dag vanaf 11 uur
Ma en di gesloten

 


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*