Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty zet alles in het teken van de zomer

WECHELDERZANDE – Bij restaurant Nicoty in Wechelderzande (Lille) gaan ze steeds op zoek naar de lekkerste gerechten en drankjes. Daar gaat vaak een hele ontdekkingstocht aan vooraf. Het team van Nicoty zweert bij vers en zelfgemaakt en als het kan ook net dat tikkeltje anders dan anders.

In restaurant Nicoty maakt chef Nico Deboel alles zelf. Het brood wordt er zelf gebakken, het roomijs en de bloedappelsiensorbet wordt er zelf gedraaid en zelfs de koekjes bij de koffie komen er vers uit de oven. Wie vaker langskomt, heeft vast ook de zelfbereide kroketjes al ontdekt. Zowel de aardappelkroketjes als de kroketjes die worden geserveerd als voorgerecht, deze zomer bijvoorbeeld de kipkroketjes, zijn met de hand gemaakt. “Onze klanten weten dat we daar veel mee experimenteren”, stelt Nico. “We hebben daar al de gekste combinaties mee gemaakt. En altijd zijn de reacties heel erg goed.”

Samen met zijn echtgenote Sofie Ceulemans heeft Nico de leiding van de zaak in handen. Gemiddeld werken ze elke zeven à acht weken een volledig nieuwe kaart uit. Op die manier kan het team zich creatief helemaal uitleven en kunnen er altijd seizoengebonden producten gebruikt worden. Daarin is er uiteraard altijd keuze uit meerdere gerechten, ook bij de menu’s. Enkele vaste toppers blijven het hele jaar door op de kaart staan.

Bel’vidha-varken
Voortaan serveert Nicoty ook het vlees van het Bel’vidha-varken. Een delicatesse uit de streek, uit Lille zelf. Het vlees bevat extra omega 3-vetzuur, iets wat we te weinig uit ons voedsel kunnen halen en helpt tegen chronische aandoeningen en hart- en vaatziekten. Bovendien krijgt het varken onder meer supplementen op basis van algen en zeewier. Het zorgt er mee voor dat het vlees magerder en malser is.

De zomer in een glas
Tijdens de zomer zorgt het team van Nicoty altijd voor enkele apertieven die voor de nodige verfrissing kunnen zorgen. Dit jaar wordt er een speciale Vermouth geserveerd. Heel lekker en fris. Bovendien is dat drankje niet te zwaar, zodat je er nadien nog eentje kan nemen of rustig kan overschakelen naar een glas wijn. Een andere aanrader is ook de alcoholvrije gin-tonic van het huis. “We hebben enkele maanden gezocht naar de perfecte combinatie, maar die hebben we nu gevonden”, stelt Nico trots. “We merken dat deze alcoholvrij gin-tonic het heel goed doet bij vrouwen en bij de ‘BOB’ van dienst. We hebben ‘m zelfs voorgeschoteld aan heel wat echte gin-tonic-kenners en ook zij waren wildenthousiast. Bovendien merkte slechts een heel erg klein gedeelte van hen dat er geen alcohol in zit.”

Feest- of vergaderzaal
Bij mooi weer zet je je bij Nicoty rustig op het terras, gezellig ingericht met wat groene accenten en met de nodige ruimte voor elk tafeltje. Uiteraard kan je ook binnen komen tafelen of plaatsnemen in de veranda. Wie iets te vieren heeft, kan bij Nicoty terecht in de aparte feestzaal en wie iets te bespreken heeft met zijn zakenrelaties of een presentatie plant, vindt in de aparte vergaderruimte een locatie op maat. De concrete invulling kan uiteraard met Nico en Sofie besproken worden.

Onderox-menu van de maand
Kroketje van kip, Madras curry en basmatirijst
OF
Cavallion meloen met Italiaanse ham en portodressing
OF
Soep naar het humeur van de chef
***
Varkenshaasje ‘Bel’vidha-varken’ Provençaalse stijl met huisgemaakte aardappelkroketjes
OF
Forel met groene kruiden, lookboter, oventomaat en verse frietjes
OF
Pasta met tomaat, spekjes, look en krokant gebakken scampi
***
Bloedappelsiensorbet met ananas en munt
OF
Aardbeien met ijsroom en coulis
OF
Assortiment van kaasjes

Prijs: 32 euro p.p.
Voor 18,50 euro extra krijg je all-in van dranken met een glaasje cava, wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden. Lezers van Onderox Magazine kunnen in plaats van het glaasje cava als aperitief ook de alcoholvrije gin-tonic bestellen.
Menu geldig van 28 juni tot en met 20 augustus 2017. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Nicoty
Visbeekbaan 5
2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be
Open van woensdag tot en met zondag van 12 tot 14 uur en van 17.30 tot 21 uur. Maandag en dinsdag gesloten.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*