Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Corsendonk Priorij bundelt de nieuwste huwelijkstrends

OUD-TURNHOUT – Deze zomer staan er weer sprookjeshuwelijken gepland in Priorij Corsendonk. Niet toevallig, want zo’n charmante locatie kom je niet elke dag tegen. Je kan er ook je huwelijk gedeeltelijk buiten vieren, met een link naar de natuur, tegenwoordig heel erg in trek. En uiteraard is de Priorij ook een prachtlocatie voor andere feesten, seminaries of om gewoon een hapje te komen eten.

Wie op zoek is naar een locatie om zijn huwelijk te vieren, komt best eens langs in Priorij Corsendonk. Met acht hectare buiten en heel wat authentieke locaties binnen, zie je meteen de mogelijkheden voor je. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Barn Wedding’, één van de absolute toppers op dit moment.Een romantische ceremonie op de zolder, een gezellige barbecue in de tuin en een spetterend dansfeest in de gewelvenkelder. Ook andere trends zoals de ‘Greenery Wedding’, ideaal voor de zomermaanden, passen heel erg goed bij de Priorij. Je kiest voor veel groene en natuurlijke accenten en verwerkt plantjes mee in de decoratie. Je houdt een deel van de ceremonie buiten tussen het groen, zelfs het diner kan perfect buiten, en trekt daarna als het buiten wat te koud wordt naar binnen voor een dansfeest. Die kan je ook prachtig inrichten en het hout van het plafond past al uitstekend bij het thema. Of kies voor een ‘Bohemian Wedding’, dat komt voort uit de hippiecultuur. Zo’n huwelijk betekent een keuze voor eenvoud, natuurlijke versieringen en een romantische sfeer. Denk aan bijvoorbeeld aan mooie houten tafels en een prachtige trouwboog versierd met veel bloemen. Bij de presentatie van de hapjes en cocktails kan er hout gebruikt worden en bloemen als extra versiering.

Verjaardag, jubileum, lentefeest,...
Ook andere feesten of seminaries verdienen natuurlijk een mooie inkleding. Een jubileum, een babyborrel, een verjaardag of een lentefeest. Er zijn redenen genoeg om met z’n allen naar de Priorij af te zakken voor een fantastische dag. Zelfs een teambuilding is perfect mogelijk. En er is nog een groot voordeel: je kan ook ter plaatse blijven slapen, heel erg handig als er op een feest vrienden of familie van iets verder weg komen of graag rustig een glaasje drinken zonder een BOB te moeten voorzien.

Aan tafel
Het restaurant is ondergebracht in de vroegere kapittelzaal van de Priorij. Het grote wandtapijt en de open haard brengen je meteen in middeleeuwse sferen. Ook de gewelvenkelder, waar de bar zich bevindt, is een heel erg bijzondere locatie. In de groene omgeving in de buurt is het eveneens prachtig wandelen en fietsen. Het kan het begin of een smakelijke afsluiter van een leuke dag in de omgeving zijn, want je kan er terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Het restaurant heeft flexibele openingsuren, dus vergeet wel niet om vooraf te informeren naar de openingsuren en je reservatie te maken.

Verrassingsmenu
Om te dineren kan je bij de Priorij op vrijdag- en zaterdagavond terecht, dan wordt er om 19 uur een heerlijk verrassingsmenu geserveerd: lekker, toegankelijk en met veel streek- en seizoensproducten. Vergeet wel niet te reserveren! Maar speciaal voor onze lezers staan de deuren van het restaurant de komende twee maanden elke dag open voor wie graag het speciaal samengestelde Onderox-menu komt proeven. Een unieke kans dus om kennis te maken met de prachtlocatie en met de culinaire talenten van chef-kok Tom Minnen.

High Beer
Bierliefhebbers kunnen elke zondag om 16 uur in de Priorij terecht voor de High Beer. Daarbij krijg je voor 32,50 euro per persoon zes bieren in degustatieglazen geserveerd, met er telkens een aangepast gerechtje bij. Bij mooi weer wordt de High Beer geserveerd onder het open pand. Als de zon zich wat minder laat zien, is de gewelvenkelder het decor voor de bierfijnproevers. Vooraf reserveren is verplicht.

Rondleiding
Elke laatste zondag van de maand wordt er om 14 uur een rondleiding gegeven in de Priorij. Van een gids kom je op een uurtje tijd heel wat meer te weten over de Priorij zelf en de geschiedenis van het prachtige domein. Voor 4 euro per persoon kan je de rondleiding volgen. Vooraf inschrijven hoeft niet. Verder zijn er ook arrangementen voor grotere groepen.

Onderox-menu
Zuiderse toast met tapenade en gedroogde ham. Gegratineerd onder een kaaskorst
***
Licht gemarineerde gebakken tournedos van limousin met een pepersaus. Geserveerd met een fris slaatje
***
Nougat glacé

Prijs: 44,50 euro per persoon

Menu geldig van woensdag 28 juni tot en met donderdag 31 augustus 2017. Enkel voor wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Het menu wordt telkens om 19 uur geserveerd. Voor de lezers van Onderox wordt er een gratis huisaperitief geserveerd.

Priorij Corsendonk
Corsendonk 5
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 46 28 00
Info.priorij@corsendonkhotels.com
www.corsendonkhotels.com


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*