Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Gezond en wel

Welkom bij ‘Gezond en wel’, onze gloednieuwe gezondheidsrubriek. Vanaf nu reserveren we elke maand een mooi plaatsje om onze gezondheidsexpert Tobias Maerien even aan het woord te laten. Hij vertelt over thema’s als correct eten en optimaal sporten, om maar twee voorbeelden te noemen.

Tobias gaat via deze korte column telkens proberen enkele fabels omtrent voeding en sport te ontkrachten en duidelijk uit te leggen hoe de vork dan wel in de spreekwoordelijke steel zit. Enkele voorbeelden:

• Mag je onbeperkt fruit eten?
• Koolhydraten eten: wel of niet?
• Krachttraining voor vrouwen, hoe zit dat nu?
• Plaatselijk vet verbranden, feit of fictie?
• Is cardio enkel geschikt voor vetverlies?
• Sit-ups voor een six-pack, een goed idee?
• Rood vlees eten: wel of niet?
• …

We willen niet enkel fabels ontkrachten, maar ook nieuwe weetjes en onderzoeken met jou delen en dat allemaal in een verstaanbare taal.

We maken er ook graag een interactieve column van, zoals een Q&A. Je mag dus vragen mailen naar tobias.maerien@gmail.com met de vermelding ‘Gezond en wel’ als je nu echt eens het juiste antwoord wilt weten over een bepaald onderwerp, want in de media vind je zoveel tegenstrijdigheden dat je niet meer weet wat nu wel en niet correct is.

Vandaag willen we al een klein beetje spreken over het eerste puntje:
Onbeperkt fruit eten: JA of NEEN.

NEEN, in fruit zit fructose (fruitsuiker) en zoals je vaak hoort, moeten we meer en meer oppassen met suiker. Dat is inderdaad correct, maar fructose is ook suiker. Dus elke dag een smoothie drinken, meestal gemaakt van zo’n 3 tot 5 stukken fruit, is hetzelfde als elke dag frisdrank te drinken. Suiker is slecht voor je algemene gezondheid, je tanden, het uiterlijk van je lichaam, je hormoonhuishouding, je suikerspiegel, je energieniveau,…

Moet je suiker volledig schrappen: NEEN, je hebt ook suiker nodig! Maar dat is bijvoorbeeld een topic waar het een volgende keer over kan gaan.

En we zijn vertrokken! Heb je dus een vraag? Stel ze! We antwoorden er met plezier op!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*