Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty: vers en zelfgemaakt

WECHELDERZANDE – Waar gerechten met liefde worden bereid, smaakt het toch nog altijd net dat tikkeltje beter. Bij restaurant Nicoty in Wechelderzande wordt alles nog echt zelf gemaakt. Niet alleen om hun klanten te verwennen, maar ook omdat ze er oprecht graag met verse ingrediënten aan de slag gaan.

Nicoty in Wechelderzande bestaat uit een restaurant en een bijhorende feestzaal. Wie liever een klein hapje eet, kan bovendien op het terras of in de brasserie ook iets kiezen van de kleine kaart. In het restaurant van Nicoty kan je zowel à la carte eten als opteren voor één van de uitgewerkte menu’s. “Onze kaart vernieuwen we elke vijf à zes weken”, zeggen uitbaters Nico Deboel en Sofie Ceulemans. “Op die manier brengen we voldoende variatie voor onze vaste klanten en kunnen we altijd met seizoensproducten werken. Bovendien is het leuk om nieuwe combinaties te vinden en lekkere gerechten uit te werken. Uiteraard blijven onze vaste toppers wel altijd op de kaart staan.”

Kwaliteit uit eigen streek
Eén van die toppers is de rundstournedos. “Het vlees is afkomstig van runderen van het Belgische wit-blauw ras van Hoeve Verstappen in Sint-Lenaarts. De vader kweekt de runderen daar op met een gezonde voeding die de smaak van het vlees ook ten goede komt. Hun zoon kiest de beste dieren uit en die gaan naar het slachthuis. Voor ons is dat ideaal: wij zijn zeker van de kwaliteit, zorgen zo voor een korte keten en werken met producten uit de streek.”

Wie vaker bij Nicoty aan tafel schuift, weet dat ze zoveel mogelijk ingrediënten zelf bereiden. “Dat is stilaan zo gegroeid. We begonnen met zelf koekjes te bakken, op een keer zijn we dan met brood gestart en nu maken we zowat alles op onze kaart zelf. Ook ons roomijs, onze bouillons, onze frietjes en onze kroketjes. Het is iets waar we graag mee bezig zijn én wat door onze klanten ook geapprecieerd wordt.”

Nieuwe openingsuren
Het restaurant is voortaan open van woensdag tot en met zondag, telkens van 12 uur tot 14 uur en van 17.30 uur tot 21 uur. “Iedereen mag uiteraard rustig blijven zitten, maar tussen 14 uur en 17.30 uur en na 21 uur nemen we geen extra tafels meer aan. Dat is een nieuwe regeling die we deze winter ingevoerd hebben en dat werkt goed. Voordien kwamen we soms in tijdsnood, nu hebben we iets meer ruimte om alles in orde te brengen voor de avondshift. Bovendien kunnen we zo nog meer vers klaarmaken en moeten we minder weggooien. Ook onze klanten zijn tevreden. Zij zitten toch iets rustiger, zeker als ze nog wat blijven hangen.”

Op maat van de seizoenen
Speciaal voor onze lezers werkten Sofie en Nico een zomers driegangenmenu uit. Daarbij kan je kiezen uit drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten. Telkens met frisse en lichte ingrediënten, op maat van de zomer. Dus ook geschikt om rustig op te eten in de brasserie of op het terras. “We proberen zo veel mogelijk met de seizoenen te werken. Dat betekent veel seizoensproducten gebruiken, maar ook rekening houden met wat de klanten op elk moment willen. Zo serveren we deze zomer speciaal een bijzonder gin-tonic met een zachte gin en de nieuwe tonic Hibiscus van Schweppes. Heel fris, fruitig en roze van kleur. Die gaat ook perfect bij wat warmer weer. Dan mag zo’n gin-tonic niet te zwaar zijn. Maar hier kan je er gerust twee van drinken.”

Onderox-menu
Rundscarpaccio ‘Belgisch wit-blauw’ met rucola, lookcroutons, zongedroogde tomaat en parmezaan
OF
Cannelloni van zalmcarpaccio gevuld met mousse van tongschar
OF
Soep naar het humeur van de chef

***
Koolvishaasje met paprikacoulis, spinazie en huisgemaakte aardappelkroketjes
OF
Varkenshaasje in een krokant jasje van ham en pesto met ratatouille en verse frietjes
OF
Verse pasta met krokant gebakken scampi, tomaat, spekjes en look

***
Sorbet van bloedappelsien met ananas en muntsiroop
OF
Aardbeientiramisu met parfum van Grand Marnier en vanillecrumble
OF
Assortiment van kaasjes


Prijs: 31 euro per persoon

Voor 18,50 euro extra krijg je een glaasje cava, wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden. Lezers van Onderox kunnen voor 2 euro extra opteren voor een summergin als aperitief i.p.v. het glaasje cava.

Menu geldig vanaf woensdag 29 juni tot en met zondag 21 augustus. Enkel op reservatie met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Nicoty
Visbeekbaan 5
2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be

Open van woensdag tot en met zondag van 12 uur tot 14 uur en van 17.30 uur tot 21 uur. Maandag en dinsdag gesloten.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*