Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Getest: tanning spray en wimperextensions bij Versau

TURNHOUT – Alle onheilsberichten over schadelijke UV-stralen ten spijt, melkbleek willen we de zomer ook niet door. Want geef toe, die zonnige outfit komt zoveel beter tot zijn recht met een beetje kleur. Gelukkig bestaat er zoiets als veilig bruinen, bijvoorbeeld met de spraytans van Vani-T, de wereldwijde nummer 1 in zijn gebied. Onze redactrice mocht het uittesten bij Versau en kreeg er meteen langere wimpers bovenop.

Ok, zelfbruiners hebben hun reputatie niet mee. Plakkerige boel, oranje vegen en een kwalijk geurtje. Maar dames als Rihanna, Kylie Minogue en Victoria  Beckham overtuig je niet zomaar. Inez Sauvillers van Versau toont me maar wat graag waarom zij fan zijn van deze spray.

Van honing tot chocoladebruin

Naakt, op een wegwerpslip na, mag ik plaatsnemen in de cabine. “Je hebt een gevoelige, droge huid”, merkt Inez op, “maar maak je geen zorgen, deze spray is absoluut onschadelijk. Meer zelfs, hij zal je huid net voeden.” DHA op suikerbasis is het geheime ingrediënt, en verder bestaat het product bijna volledig uit plantaardige extracten, vrij van bewaarmiddelen, parabenen en sulfaten. Ik kan kiezen uit zes tinten, variërend van honing-, olijf-, rood- tot chocoladebruin. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt het reservoir dan gevuld met een andere verhouding vloeistof en DHA.
Om het natuurlijk te houden – bleek als ik ben – kies ik voor de op één na lichtste kleur. Inez neemt het airbrush-pistool en besproeit rustig en gelijkmatig mijn hele lijf. “Je hebt deodorant gebruikt”, zegt ze plots. Mocht mijn gezicht niet net een tint donkerder zijn geverfd, het zou rood kleuren. Oeps. Vergeten. En ze had me nog zo gewaarschuwd: geen geurtjes of deodorant vooraf. Ik kijk naar beneden: groene vlekken rond mijn oksels. Eigen schuld!
Als ze klaar is, haalt Inez de spuitkop van het pistool en blaast me met luchtdruk droog. Ik mag me meteen aankleden. Donkere loszittende kleding, dat had ik wél onthouden. Vanuit de spiegel kijkt iemand anders terug. Iemand die net terug is van een zonvakantie of twee. Perfect egaal. Het plakkerige gevoel blijft helemaal uit. En over geuren valt te discussiëren, maar stinken doet het niet.

Engelengeduld en een vaste hand

Wimperextensions. Eerlijk gezegd ben ik er een beetje bang van. Maar alles voor de kunst, en dus leg ik mijn lot – de ogen dicht – in de vaardige handen van Inez. De kunstwimpers die ze gebruikt, zijn gemaakt uit zijde en beschadigen de eigen wimpers niet. “Afhankelijk van de vorm van je eigen wimpers kiezen we voor eerder rechte, of meer krullende wimpers”, legt Inez uit. Omdat mijn eigen wimpers al lang zijn, wordt het een combinatie van beide. Ook de dikte kan ik kiezen: 0.15, 0.20 of 0.25 millimeter. Ik ga voor het compromis. Inez legt een siliconen pad onder mijn ogen, om mijn onderste wimpers te beschermen. Ze heeft twee pincetten vast. De ene om mijn eigen haartjes te spreiden, zodat ze er precies één kan vastpakken en de andere om de kunstwimper in het lijmpotje rond haar vinger te dopen en aan te brengen. Haartje per haartje. “Engelengeduld heb je nodig, inderdaad”, zegt ze, “én een vaste hand.” Het duurt een uurtje ongeveer voor alle wimpers zijn gezet. Voor de tweede keer vandaag glunder ik naar mijn spiegelbeeld. Die mascara kan de vuilbak in. En zo sta ik vanaf nu gewoon elke morgen op? Hoe makkelijk is dat!

Douchen met een handleiding

Vier uur na de spraytan mag ik al douchen. Met speciale douchegel zonder sodium-lauryl-sulfaat, want dat zal mijn versgebakken kleurtje doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik merk dat de groene schijn intussen van mijn oksels verdwenen is. Gelukkig. Als ik me was met de juiste producten en me niet droogwrijf, maar lichtjes dep, belooft Inez me dat de kleur tot drie weken blijft. Ik neem me voor dit keer wél te luisteren naar haar goede raad.

Speciaal voor de Onderox-lezers
Wimperextensies kosten € 75 voor een nieuwe set. Voor het bijwerken elke vier weken betaal je € 45. Onderox-lezeressen betalen nu € 90 i.p.v. € 102,50 voor een wimperset + demaquillage Eau Miccelaire van Décléor.
Voor de spraytan betaal je nu € 30 i.p.v.  € 35 voor het hele lichaam.

Aanbod geldig tot en met 31 augustus 2015, enkel op reservatie met vermelding van Onderox.

Versau
Rozenlaan 14
2300 Turnhout
014 42 42 16 95
info@versau.be
www.versau.be


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*