Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Brasserie Chapeau: voor elk moment van de dag

MOL – Brasserie Chapeau is permanent op zoek naar manieren om de klanten te plezieren. Op hun vraag wordt gestart met eenspeciale bierkaart en staat in november een biermenu-avond op het programma. De steakavond op maandag groeide in korte tijd uit tot een vaste waarde, zo ook de gratis verjaardagsactie. Met de nieuwigheden geven de uitbaters een steeds betere invulling aan hun plan om van de Chapeau een eet- en drinkgelegenheid te maken voor elk moment van de dag.

"We zijn bij de start begonnen met een totaalconcept”, vertellen uitbaters Rob en Filip. “We wilden er een zaak van maken met een volledige daginvulling, te beginnen met een ontbijt ’s morgens. Tussendoor serveren we koffies van ons Italiaanse huismerk Lavazza in alle mogelijke bereidingen en ’s middags bieden we een lunch(menu) en een kleine snack. In de namiddag worden vooral zoetigheden geserveerd zoals een pannenkoek en ijs, terwijl we ’s avonds werken op uit eten gaan. We hebben een team dat ervaring heeft met de betere keuken en streven naar een verdere verfijning van de gerechten, hoewel we uitdrukkelijk een brasserie willen blijven.”

Allerlei promoties
Chapeau presenteert elke vijf weken een nieuwe suggestiekaart, waarvan de gerechten terugkomen in een 3- of 4-gangenmenu. Voor het hoofdgerecht heb je telkens de keuze uit vis of vlees. Maandagavond komen de vleesliefhebbers aan hun trekken, want dan wordt de Chapeau omgetoverd tot een heus steakhouse. Voor een medium steak of een medium grill mix betaal je dan slechts € 12,5; voor een maxi steak/grill mix is dat € 14,50. Elke maandag vanaf 17 uur en graag na reservatie. Nog meer promoties: tijdens de restaurantweek (van 24 november tot 5 december, www.restaurantweek.be) wordt een 3-gangenlunch aangeboden aan € 22,5, een 3-gangendiner aan € 27,5, inclusief verrassende hapjes tussendoor.

Wie jarig is, zit bij Chapeau helemaal aan het feest. Via de website (www.brasseriechapeau.be) geef je je verjaardag door en ontvang je een uitnodiging. Reserveer je op een dinsdag-, woensdag- of donderdagavond voor minstens twee personen, dan krijgt de jarige een gerecht ter waarde van € 20 gratis aangeboden.

De betere bieren
Omdat klanten ernaar vragen en omdat ze zo lekker zijn, trekt Chapeau volop de kaart van de speciale bieren. Vanaf november is er een aparte bierkaart met in hoofdzaak niet-commerciële bieren, terwijl op vrijdag 22 november een biermenu-avond plaatsvindt. Vanaf het aperitief tot en met de koffie wordt elke gang begeleid door een ander bier, in degustatieglazen welteverstaan. In sommige gerechten wordt het bier effectief gebruikt, bij andere versterkt het bier in kwestie de smaakbeleving. De uitbaters willen dit initiatief twee tot drie keer per jaar herhalen.

“Naar de klanten luisteren doen we permanent”, verduidelijken zaakvoerders Rob en Filip. “Mensen vragen ons: doe nog eens iets met sint-jacobsnoten en dan nemen we dat wat later mee op bij de suggesties.”
Al plannen voor oudejaarsavond? Chapeau viert de overgang van oud naar nieuw met een feestelijk 5-gangenmenu, gevolgd door muziek en dans.
Tekst: Paul Huysmans


Onderox-brasseriemenu
“We krijgen van de Onderox-lezers veel appreciatie voor onze keuken”, vertellen uitbaters Rob en Filip. Bij wijze van dank presenteren ze een goed geprijsd 3-gangenmenu.

Wildpaté, uienconfituur en notenbrood
***
Kangoeroefilet met jagersaus en
groentegarnituur
***
Creatie van framboos

Prijs: € 22 (voor- en hoofdgerecht)
€ 25 (incl. dessert)

Geldig van 23 oktober t.e.m. 30 november 2013. Enkel op reservatie met vermelding van Onderox-menu.

Brasserie Chapeau
Voogdijstraat 8
2400 Mol
Tel. 014 32 36 99
info@brasseriechapeau.be
www.brasseriechapeau.be

Open:
dagelijks vanaf 9 uur, dinsdag vanaf 8.30 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*