Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

10-daagse van het wild van 4 t.e.m. 14 november

Voor het derde jaar op rij organiseert Onderox Magazine de ’10-daagse van het wild’. Een selectie van betere restaurants uit de Kempen stelt je van maandag 4 tot en met donderdag 14 november zijn mooiste wildgerechten voor, vervat in een 3- of 4-gangenmenu. Gastronomen wrijven zich alvast in de handen, want wat is er lekkerder dan een stukje hert, patrijs, haas of fazant.
De menu’s worden enkel geserveerd op reservatie. Reserveren doe je rechtstreeks bij het restaurant met vermelding van ‘Onderox 10-daagse van het wild’. Dat doe je best tijdig, zeker tijdens het weekend. De menu’s gelden in de periode 4 t.e.m. 14 november 2013.

Nieuwe Erven

Mierdseweg 69
5541 EP Reusel
+31 497643376
www.nieuwe-erven.nl
Woensdag - zaterdag vanaf 17u
zondag vanaf 12u
maandag en dinsdag gesloten

 

Terrine van wilde konijnenpastei met hazelnoot en paté van bizon met cranberry’s met gekonfijte rode bessen op een bedje van salades

Licht gebonden bospaddestoelen soep met truffel en geslagen room

Malse hazenrug met gerookt spek op een zuurkoolstamppotje

Huisgemaakte sorbet met likeur

Hertenrugfilet op een spiegel van rodewijnsaus, stoofpeertje
en winterse garneringen

Uit de oven warme tarte-tatin met huisgemaakt boerenroomijs
gegarneerd met geslagen room

Prijs: 47,50 euro per persoon
10% korting tijdens de 10-daagse op het wildmenu

 

Alauda

Turnhoutsebaan 28
2480 Dessel
014/37 50 71
zondag en maandag gesloten

 

Slaatje van gerookte hertenvlees, zeekreeftjes, groene asperges en walnoten.

Consommé van fazant met knolselder, doodshoorntjes en girollen.

Zeebaarsfilet met “ coco de Paimpol “ boontjes, palourdes en kreeftenjus.

Wilde eend met shiitake, beukenzwammen , chutney van banaan en dadels, crème van rode biet en gember, jus op wijze van een tajine.

Assortiment van kazen met pruimenbrood en vijgenkoek.

Fantasie van chocolade met snickersijs.

Prijs: 57.00 € ( 20.00 € extra voor wijnarrangement )
Voor een 3 gangenmenu ( + kaasbord ) 42.00 € (15.00 € extra voor wijnarrangement )
Dit menu is enkel verkrijgbaar tijdens de 10-daagse mits reservatie van onderoxmenu.

 

Off-Course

Restaurant Off-Course
Kempense Golf Club n.v.
Kiezelweg 78, B-2400 Mol
T 014 70 21 83
www.off-course.be
off-course@kempensegolf.be
woensdag en zondag gesloten

 

Ganzelever-beuling-groene appel
Terrine van ganzenlever met beuling van om de hoek, granny Smith en een crème van ui

Consomme van wilde eend
Heldere boullion met bospaddestoelen en gepocheerd kwartelei

Roodpoot patrijs-witloof-wijnbladen
Gebraden patrijs met gecarameliseerd witloof, en een jus van wijnbladen

Hert-knolselder-kastanje
Verschillende bereidingen van citrusvruchten

Nutella dessert
Chocolade en hazelnoten in harmonie

Tijdens de 10-daagse een gratis glaasje bubbels
Prijs: 55 euro per persoon
Kaasassortiment +5 euro

 

Den Brugwachter

Brasserie - Restaurant
Luikersteenweg 283
3920 Lommel
011/66 14 84
www.denbrugwachter.be
Keuken open van 11.30 tot 23.00 uur.
Zondag open van 11:30 tot 22.00 uur.

 

herfstsalade met gedroogde coppa van everzwijn

bouillon van bosduif met fine groentjes en chanterellen

hertenstaek met sausje van ammaretto en speculoos
of
zalmforel met boschampignons en knolgroentjes

symfonie van Belgische chocolade

Prijs: 45 euro per persoon

 

De Kleine Volmolen

Bel 149 
2440 Geel
014 70 47 80
http://www.dekleinevolmolen.be
info@dekleinevolmolen.be
Dagelijks geopend v/a 10:30u
keuken open zo,di,wo en do tot 21.00u vr en za tot 22.00u
sluitingsdag: maandag

 

Ree bitterballen

Herfstslaatje met eenden paté gevuld met ree carpaccio, vijgenconfituur

Wildragout met herfstgroentjes en savooipuree

Tiramisu met bosvruchten

Prijs: 34,50 euro per persoon

 

De Onthaasting

Laar 14 | Mol
+32 14 32 20 15
www.deonthaasting.be
Maandag gesloten

 

Amuse van Wildpate met z'n garnituren

Toast met bospaddenstoelen

Eendenborst met Savooipuree, gecarameliseerde Vijg
Portojus, Crumble van Pistache

Mousse van Baileys Coffee

Prijs: 33 euro per persoon

 

Nicoty

Visbeekbaan 5  2275 Wechelderzande (lille)
03/312 36 82
www.nicoty.be
ma, do-zo: 11.30-21.00
ma-di: gesloten

 

Trio hapjes

Reepaté met witlof-sinaasconfituur, wintersla en krententoast

Knolseldersoepje met huisgerookte fazantfilet en truffelolie

Sorbet

Hazenrugfilet met veenbessen en bospaddenstoelenpuree

Chocolade fantasie

Prijs: 39.50 euro per persoon
Enkel op reservatie met vermelding 10-daagse van het wild

 

Den en Heuvel

Geelsebaan 72
2460 Kasterlee
Tel. 014 85 04 97
info@denenheuvel.be
www.denenheuvel.be
Keuken dagelijks open van 10 tot 22 uur

 

Aperitief: aangeboden door Den en Heuvel: Prosecco met een hapje van de chef

Duo van Yellow Fin tonijn, gemarineerd en carpaccio
of
Herfstslaatje met gerookte eend en warme Lichtaartse geitenkaas

Tussendoortje

Kabeljauw uit de oven, prei en sjalotroom of Hert, mooi rosé, wildjus bordelaise

Kaasje: Saint-Monon, harde Belgische koekaas uit Aye, Luxemburg.
Geaffineerd met bier. (Suppl: € 6)

Marsepein tiramisu en negresco

Prijs: 39,50 euro per persoon
Bovendien ontvangt u een waardebon van € 5% op het totale bedrag.

 

Ter Donk

Donk 92a
2400 Mol
014/72 86 24
koen.vanduffel1@gmail.com
dinsdag gesloten

 

Fijnproevers

Velouté van boschampignons truffel en parelhoen
of Creatie van bosduif met een crème van pompoen

Trio van wild met zijn garnituur en puree van savooikool
of Licht gebakken heilbot op een bedje van gestoofd witloof met een sausje van sjalot en duvel

Warm chocolade gebak met rumrozijnenijs
of Postelse kazen met vers fruit, noten en vijgenconfituur
of Irish coffee

Prijs: 42 euro per persoon
Aangepaste wijnen: 15 euro
Aangepaste bieren: 13 euro


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*