Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Bourgondische Brouwerij bruist van het leven

WEELDE – Afgelopen voorjaar heeft De Bourgondische Brouwerij opnieuw de deuren geopend en sindsdien bruist het er van de bedrijvigheid. Als beloning voor het harde werk en het grote enthousiasme mag het nieuwe team intussen een groot aantal vaste klanten verwelkomen. Die komen in de eerste plaats voor de lekkere keuken, die inspeelt op de seizoenen. Met de intrede van de herfst krijgen wildgerechten alle aandacht.

“We hebben onze start niet gemist”, vertellen de nieuwe uitbaters. “Door de mooie zomer zat ons grote terras geregeld helemaal vol. We kijken op de voorbije maanden dan ook met voldoening terug.” De Bourgondische Brouwerij serveert alles wat het leven aangenaam maakt en geeft een hoofdrol aan streek- en seizoensgebonden producten.

Wildseizoen in aantocht
De nieuwe eigenaar doopte de naam ‘De Brouwerij’ om tot ‘De Bourgondische Brouwerij’. “Dat Bourgondische slaat op de ruime porties die we serveren”, leggen de enthousiaste koks Erik en Gijs uit. “We houden van veel en goed. Bestel gerust wat frietjes en groentjes bij, dat kost je niks extra. Trouwens, de prijzen die we hanteren, zijn erg scherp maar toch garanderen we kwaliteit.” De chefs staan ieder al meer dan tien jaar achter het fornuis en creëren de lekkerste gerechten. De menukaart volgt de seizoenen: in het voorjaar asperges, in de zomer mosselen en nu dus wild.

Bewust een lage drempel
“Ons wild komt rechtstreeks van de jager”, verzekert het keukenteam. “Vervolgens wordt het door een erkende slager verwerkt en daarmee gaan we aan de slag voor een fijne bereiding.” Wie niet van wild houdt, kan nog altijd van de gewone lunch- en dinerkaart bestellen. Het restaurant serveert gerechten die variëren van vers belegde broodjes, pannenkoeken en salades tot verse vlees- en vismaaltijden. Door de lage drempel en een uitgebreide kaart kan iedereen lekker tafelen in een sfeer die – inderdaad – Bourgondisch aanvoelt. Wekelijks stellen de chefs een nieuw 3-gangenmenu samen dat wordt geserveerd aan € 19,50 en voor de verse dagschotel betaal je slechts € 9,50. Elke zondag kan je tussen 11 en 14 uur met het gezin, de vrienden of familie lekker brunchen.

Weelde baadt in het groen, meteen het ideale decor voor een mooie wandeling of fietstocht. In De Bourgondische Brouwerij kom je helemaal weer op adem. Jong en oud kunnen zich vermaken bij de vele activiteiten in de tuin. Er zijn een grote speeltuin, petanquebaan en atletiekbaan terwijl e-bikes kunnen bijtanken aan het fietsoplaadpunt. Je auto vindt beslist een plaatsje op de grote parking.

December feestmaand
December is feestmaand in De Bourgondische Brouwerij. Vanaf Sinterklaas tot en met oudjaar kan je volop genieten van feestelijke menu’s. Reserveer nu al voor het speciale kerstarrangement. Op kerstavond wordt een 4-gangen kerstdiner geserveerd en op Kerstdag zelf een uitgebreide brunch met ’s avonds opnieuw een 4-gangen kerstmenu. Check www.debourgondischebrouwerij.be voor meer info. Er is ook volop gelegenheid voor vergaderingen, feestjes en partijen. Op de bovenverdieping zijn een zaal met alle comfort en een balkonterras.

Onderox-brasseriemenu
Nog niet kennisgemaakt met De Bourgondische Brouwerij? Dan is dit het ideale moment want voor de lezers van Onderox presenteren ze een scherp geprijsd wildmenu.

Voorgerechten:
Combinatie van fazantenpaté,
gerookte eendenborst en een bitterbal van wild met een saus van preiselberen en truffelchips
of
Cappucino van wildbouillon met duif en schuim van rode port
Hoofdgerechten:
Wildpeper van hert en ree met stamppot van spruitjes en stoofpeertjes
of
Wild konijn uit het pannetje met rode kool en truffelpuree
Dessert:
Stoofpeer gevuld met amandelspijs
met een bolletje kaneelijs
of
Crème brûlée van hazelnoot met vijgen

Het menu kan worden geserveerd met aangepaste wijnen.

Prijs: € 19,50

Geldig van 25 sep t.e.m. 31 okt 2013. Enkel op reservatie met vermelding van Onderox-menu.

De Bourgondische Brouwerij
Weeldestraat 86, 2381 Weelde
014 65 08 00
debourgondischebrouwerij@hotmail.com
www.debourgondischebrouwerij.be

Open: van maandag t.e.m. vrijdag vanaf 10 uur, zaterdag en zondag vanaf 9 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*