Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

La Tazza verrast met feestelijk ontbijt

RETIE – In juni dit jaar bestond La Tazza precies tien jaar. Wat zich aanvankelijk beperkte tot een koffiehuis, groeide uit tot een gezellige zaak waar je ook voortreffelijk kunt lunchen en dineren. Sinds uitbaatster Katrien Feyen vorig jaar haar verhaal deed in deze rubriek, heeft ze het aantal ontbijters flink zien toenemen. Om haar bestaande en nieuwe klanten te bedanken maar ook te verrassen, presenteert ze naar aanleiding van haar jubileum een feestelijk ontbijt.

Ook in een dorp als Retie wordt ook op weekdagen meer en meer buitenshuis ontbeten. Meer zelfs, La Tazza krijgt voor zijn ontbijten behoorlijk wat klanten van buiten de gemeente. Vers, gevarieerd en overvloedig: zo kan je het ontbijt het best omschrijven. En daar is een goede reden voor. Uitbaatster Katrien is zelf een grote fan van het ontbijt.

Ontbijtfan
“Ik ga graag buitenshuis ontbijten”, vertelt ze. “Zelfs liever dan ergens op restaurant gaan. Je babbelt makkelijker bij een ontbijt heb ik de indruk en het vormt een mooie ochtendvulling. Een goed ontbijt maakt je hele dag goed.” Uiteraard vormt uit gaan ontbijten voor haar ook een professionele bezigheid. “Zo blijf je bij en soms doe je inspiratie op”, verduidelijkt ze. “Niet alleen ga ik graag buitenshuis ontbijten, tegelijk bereid ik zelf graag een ontbijt voor mijn gasten.”

Dessertenbordje als afsluiter
Tien jaar een horecazaak uitbaten is niet niks en dat heeft ze natuurlijk te danken aan haar klanten. Speciaal voor hen stelde ze een luxueus ontbijt samen waarin zowel zoete als hartige toetsen voorkomen. Je wordt verwelkomd met een glaasje cava en vervolgens ontvang je een glaasje vers fruitsap, twee tassen warme dranken, broodjes, een croissant, zoet en hartig beleg, een roerei met gerookte zalm, yoghurt, een fruitspies en als afsluiter een dessertenbordje. Ruim voldoende dus om bijzonder voldaan van tafel te gaan. Voor wie het allemaal zo luxueus niet hoeft, heeft ook de keuze uit een klein en een gewoon groot ontbijt.

Ook voortreffelijk lunchen
Goed eten beperkt zich bij La Tazza niet tot de ontbijten. Je kan er ’s middags en ’s avonds voortreffelijk lunchen. De kaart vermeldt alle bekende snacks en broodjes, maar ook scampi, kipfilet, enz. Permanent is er ook een 5-tal suggesties, die tweewekelijks veranderen. Ze zijn dagvers en veranderen met de seizoenen.

Tekst en foto’s: Paul Huysmans

Onderox-ontbijt van de maand
La Tazza viert samen met de lezers van Onderox zijn tienjarige bestaan met een feestelijk ontbijt:

Glaasje vers fruitsap, twee tassen warme dranken, broodjes, een croissant, zoet en hartig beleg, een roerei met gerookte zalm, yoghurt, een fruitspies en een dessertenbordje.
Gratis glaasje cava

Prijs: € 19,5

Aanbod geldig van 25 september t.e.m. 31 oktober, enkel op reservatie met vermelding van ‘Onderox-ontbijt’

La Tazza
Kasteelstraat 6
2470 Retie
Tel. 014 38 81 33
katrienfeyen@hotmail.com

Open: dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 20 uur, zondag en maandag gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*