Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Ster zet gerechten op een hoger schavotje

ARENDONK – Bij Eetcafé De Ster in Arendonk krijgen gerechten een prominentere plaats op de kaart. Sinds afgelopen zomer is het aanbod uitgebreid met meer slaatjes, pasta’s en andere broodjes. “Op die manier mikken we meer op mensen die hier komen eten en werken we diverser”, legt uitbaatster Inge Geenen uit. Op haar suggestiebord durft ze wat exotischer gaan.

Na zeven jaar Bakeliet nam Inge drie jaar geleden haar intrek in Eetcafé De Ster, onder de kerktoren in het centrum van Arendonk. Zoals voorheen bleef ze mooie gerechten serveren, maar sinds kort krijgen die meer aandacht. Op de kaart zien we alle klassiekers zoals pasta’s, slaatjes, uitsmijters, croques, allerlei broodjes, enz. “Op onze croques krijgen we de meeste reacties”, vertelt Inge. “Die maken we met een vierkant broodje in de plaats van boterhammen en die vallen erg in de smaak.”

Zowel verfijnd als basic
Maar daar blijft het niet bij, want haar talent voor variatie toont ze op haar spiegel, die centraal hangt en waarop de suggesties staan. Daarop komt telkens een vlees- en visgerecht, een pasta, soepje, enz. Wekelijks zijn er aanpassingen. Veel eenpansgerechten met in het najaar een jagersschotel en een wildstoofpotje waarin ze graag met bieren werkt. “Op mijn spiegel probeer ik ook wereldgerechtjes uit zoals een Thais stoofpotje. Maar dat kan net zo goed naast stoemp met worst staan. Daardoor vindt iedereen wel iets naar zijn gading, zowel voor de kleine als de grote honger, zowel verfijnd als basic. Ik denk dat je hier in de gemeente nergens anders zo’n variatie vindt.”

Koken zit bij de familie Geenen in de genen. Vader was kok, broer ook en dus lag het in de lijn van de verwachtingen dat ook Inge vroeg of laat een koksdiploma zou behalen. Uiteindelijk gebeurde dat in avondschool. In Eetcafé De Ster wisselt ze haar plaats in de keuken af met Tim Spoormans. Het andere deel van haar tijd brengt ze door achter de tap, want je kan in De Ster ook gewoon iets komen drinken.

Gevarieerd publiek
Het publiek is heel gevarieerd. Veel gezinnen met kinderen ook die een wafel of een ijsje komen eten. Achteraan is trouwens een speciale kinderspeelhoek. Sinds eind vorige zomer ligt vooraan een terras voor een 20-tal personen met uitzicht op de kerkomgeving. Parkeren kan trouwens makkelijk in de buurt. Achter het eetcafé bevindt zich een feestzaal tot 200 personen en boven zijn twee vergaderzalen. Op bestelling worden broodjes geleverd bij bedrijven in de buurt.

Brasseriemenu van de maand
Eetcafé De Ster nodigt de komende maand de lezer van Onderox Magazine uit voor een kennismaking met de vernieuwde kaart.

Tapasbordje van de chef
of
Kippencrèmesoep met champignons en een krokantje van bladerdeeg
***
Scampi op zijn Thais met groentjes, kokosmelk en verse kruiden
of
Rundsstoofpotje met Arendonker, een fris slaatje en frietjes
***
Semifreddo met nootjes, nougat en chocoladeschilfers

Prijs: € 22 (voor- en hoofdgerecht)
€ 25 (inclusief dessert)

Geldig van 28 augustus t.e.m 30 september 2013. Enkel op reservatie met vermelding van Onderox-menu.

Eetcafé De Ster
Vrijheid 18
2370 Arendonk
014 67 38 00
cafedester@skynet.be
http://dester.handelsgids.be
Dagelijks open vanaf 10 uur, donderdag vanaf 18 uur, woensdag gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*