Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Den en Heuvel: voorbereiding tot in de puntjes

KASTERLEE – Wanneer je zeven dagen op zeven open bent, moet het werk in de keuken goed georganiseerd zijn. Toch zeker als je met verschillende chefs werkt. Bij Den en Heuvel in Kasterlee wordt elk bord tot in de details uitgewerkt om een constante, perfecte kwaliteit te garanderen. “Alle aandacht gaat naar het product. Dat moet herkenbaar zijn en vormt de essentie op elk bord”, legt zaakvoerder Frédéric Peeters uit

Maandelijks wordt bij Den en Heuvel een nieuwe kaart gepresenteerd en daarvoor zitten de zaakvoerder en chef Tatjana telkens een halve dag bij mekaar. “Ze is één van de vijf chefs in de keuken, een 7-tal jaar in dienst en één van de vaste waarden,” legt Frédéric uit. “Zij bereidt de kaart voor en dan bekijken we dat samen. De gerechten worden volledig uitgewerkt: hoe ze worden bereid, welke garnituur, hoe gepresenteerd, op welk bord en met welke saus erbij. Er wordt zelfs een schets gemaakt. Zo zorgen we voor een uniforme presentatie. Het is elke keer een grote uitdaging. De basisklassiekers zoals de filet pur en zeetong blijven, maar verder inspireren we ons op het seizoen. In september is dat bijvoorbeeld reebok, het beste rood vlees dat er bestaat: mals en sappig. In de brasserie werken we met mosseltjes. Met goede groentjes en goed op smaak is dat top. Elk gerecht krijgt zijn eigen saus. Een beetje gaat op het vlees of de vis, de rest wordt apart geserveerd zodat je naar believen zelf kunt afwerken.”

De beste leveranciers
Vernieuwing gebeurt door de introductie van nieuwe producten zoals quinoa, graantjes uit het Andesgebergte. Den en Heuvel doet enkel een beroep op topleveranciers zoals De Jager uit Antwerpen voor de vis en Geyskens uit Beringen voor het vlees. Andere verse producten zoals geitenkaas, groenten en fruit worden bij lokale producenten en handelaars besteld.

De wijnkaart bestaat uit een 50-tal referenties. De meeste flessen situeren zich tussen de 25 en 35 euro. De hele wereld komt aan bod, met een focus op druiven die specifiek zijn voor hun regio. Permanent kan je 8 wijnen per glas bestellen. “Zo kunnen we bijvoorbeeld de mensen nog eens een Riesling laten ontdekken”, luidt het.

Brasserie en restaurant
Met een persoonlijke service, klantvriendelijkheid en een uitstekende kwaliteit is Den en Heuvel uitgegroeid tot een begrip in de Kempen. Dat je hier ook lekker kan eten, wordt al jaar en dag bewezen. Den en Heuvel combineert een vlot en gezellig restaurant met een stijlvolle brasserie. Je bent de hele dag door welkom voor een tas koffie, een snack, een (snelle) lunch of voor een uitgebreid diner. Voor een familiefeest, een babyborrel, enz. staat een feestzaal klaar of ka je gebruikmaken van de traiteurservice. Voor zakelijke besprekingen en seminaries zijn speciale formules ontwikkeld. En oh ja, je kan ook blijven slapen in een van de 24 moderne en comfortabele kamers. Elke ochtend kunnen ook niet-hotelgasten mee aanschuiven aan het ontbijtbuffet mits reservatie.

Onderox-menu
Den en Heuvel nodigt de Onderox-lezer graag uit om op een ongedwongen maar stijlvolle manier te genieten van volgend voordelig aanbod:

Salade met gerookte forel en tataki van Yellow Fin tonijn
*
Tussendoortje van de chef
*
Zeebaars uit de oven, trostomaat en dugleré
of
Tagliata van Spaans Iberico en graanmosterd
*
Kaasje: Remeker Pril, Puur, Olde,
harde kaas uit rauwe koemelk (suppl. € 6)
*
Nougat glacé met abrikoos

Prijs: € 35 p.p.

Geldig van 28 augustus t.e.m. 30 september 2013. Enkel op reservatie met vermelding van Onderox-menu.

Den en Heuvel
Geelsebaan 72
2460 Kasterlee
Tel. 014 85 04 97
info@denenheuvel.be
www.denenheuvel.be

Keuken dagelijks open van 10 tot 22 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*