Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Getest: Happy Autumn bij Thermen Goirle

GOIRLE – Liefhebbers van pure verwennerij moeten deze herfst de grens over, maar niet heel ver. Enkele kilometers voorbij Poppel bevindt zich Thermen Goirle, een wellnesscentrum dat uitblinkt in volledigheid en variatie. Je hebt er allerhande sauna’s, stoombaden, binnen- en buitenzwembaden en er wordt een hele lijst aan behandelingen verstrekt. Wij testten het Happy Autumn Arrangement met onder meer een gelaatsverzorging en hot stone massage.

Met temperaturen van bijna 30 graden is de herfst nog ver weg wanneer ik de auto opdraai op de ruime parking. Maar het vooruitzicht van buitenzwembaden en een grote ligweide overtuigden om nu al het Happy Autumn Arrangement uit te proberen. Thermen Goirle bestaat 22 jaar, vertelt medewerkster Femke. “Een jaar geleden vond een grote verbouwing plaats. De receptie werd uitgebreid, een extra vleugel bijgebouwd en de tuin werd groter. Ik schat dat het geheel voor de helft groter is geworden.”

Weldadige opgietsessie
Dat gevoel van ruimte krijg je meteen tijdens de begeleide rondgang. Het is vandaag niet zo druk en in de cabines is plaats zat, zo merk ik. Ik ben mooi op tijd voor de eerste opgietsessie van de dag. Afhankelijk van welke dag zijn er dagelijks twee of drie opgietceremonies. De uren staan bij aankomst geafficheerd. Saunameester Ali leidt de activiteiten voor een 10-tal aanwezigen en heeft drie geuren uitgekozen: bamboe, zeewier en groene thee met munt. Met een handdoek verspreidt hij de dampen door de cabine waarin door de voortdurende aanvoer van water de temperatuur behoorlijk oploopt. Hij drenkt zijn handdoek in fijngemalen ijs en slaat die uit voor elke aanwezige, wat een fijne nevel veroorzaakt. Het is zoeken naar de geuren, die beperkt aanwezig zijn maar wat als voordeel biedt dat je ogen niet gaan prikken. Na afloop is er voor iedereen een ijsje.

Niks hoeft op een dag als deze, maar toch hou ik de klok in het oog want diezelfde Ali verwacht me in de hamam. Hoewel het buiten het eigenlijke arrangement valt, wou Femke me een hamambehandeling aanbieden. Ali nodigt uit om eerst enkele minuten plaats te nemen in een Turks stoombad om de huid goed vochtig te laten worden. Vervolgens leidt hij me naar een warme stenen tafel en begint met een scrub van het hele lichaam voor het verwijderen van de dode huidcellen. Vooraf heeft hij me overgoten met warm water, wat nadien nog enkele keren zal gebeuren. Dan spreidt hij een dikke laag warme zeepbellen uit en volgt een inzeping, wat aanvoelt als een zachte massage. Ali is duidelijk een man met ervaring. “Ik heb eerst twaalf jaar als hamammasseur in Turkije gewerkt, dan twee jaar in Eindhoven en nu twee jaar hier”, lacht hij. Met het afgieten is de sessie voorbij.

Beauty en massage
Ik heb mijn agenda voor de rest van de dag vrijgehouden om zoveel mogelijk uit te proberen. Ik geniet van het zoutbad, van het buitenzwembad, de biosauna, het dompelbad en natuurlijk van de zon en de voorraad tijdschriften tegen de muur. Mijn twee volgende afspraken staan netjes achter mekaar gepland, namelijk een half uur gezichtbehandeling en een half uur hot stone massage. “Kies maar wat je eerst wil”, zegt schoonheidsspecialiste Cheryl. Ik ga eerst de stoel in voor het gelaat en dat begint met een huidreiniging. Omdat ik in de hamam al een scrubbehandeling heb gekregen, wordt deze hier nu maar dunnetjes overgedaan. Daarna een serum met voedende stoffen en vervolgens een masker en zo blijf ik een tiental minuten liggen om de stoffen hun werk te laten doen. Opnieuw wordt alles afgehaald met een warme, vochtige doek en als afsluiter gaat er een dagverzorging op. De manier waarop Cheryl de crèmes aanbrengt – de zachte aanrakingen aan de slaap zijn heerlijk – zijn veelbelovend voor de aansluitende massage. Die begint met een relaxmassage van rug, nek en schouders. Voorbij halfweg haalt ze de lavastenen uit een bak met warm water en wrijft daarmee zacht over de rug. “De warmte van de stenen zorgt voor een betere ontspanning van de spieren”, fluistert ze. Om te eindigen legt ze een hele rij stenen over de ruggengraat en dekt die toe met handdoeken. Niet te lang zodat het – bij deze buitentemperaturen – comfortabel blijft. Het half uur is voorbijgevlogen. Voor ik wegga, geeft Cheryl me nog een goede raad: “Als je nog een sauna gaat doen, neem dan eerst een infrarood. Door de warmte van de stenen dringen de stralen dieper in de spieren.”

Intussen zakt de zon weg en hult het domein in een gouden kleur. Ik bestel mijn afsluitende cocktail, die uitpuilt van het verse fruit, en blik terug op een heerlijke dag. Het Happy Autumn Arrangement is zelfs hartje zomer een voltreffer.

Tekst: Paul Huysmans

Speciaal voor de Onderox-lezers
Met het Happy Autumn Arrangement doet Thermen Goirle een voordelig aanbod aan de lezers van Onderox:

toegang en gebruik van alle saunafaciliteiten
vrij gebruik van scrubzout en douchegel
koffie of thee met ovenvers appelgebak en slagrom
gezonde maaltijdsalade met stokbrood
Sea Essential gelaatsbehandeling van 30 minuten
hot stone massage van 30 minuten
zonnebank

Prijs: € 74,50 (normaal € 110)
Te reserveren als ‘Onderox Happy Autumn Arrangement’, aanbod geldig tot 30 november 2013.

Thermen Goirle
De Schietberg 1
NL – 5051 NZ Goirle
Tel. +31 (0)13 534 19 49
info@thermengoirle.com
www.thermengoirle.com

Dagelijks open van 10.30 tot 23.30 uur
Op zondag ook gezinsdag. Dan zijn kinderen ook welkom tot 18 uur.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*