Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

DJ Django viert feest, “Het mag al eens wat gekker zijn”

DJ Django viert feest, “Het mag al eens wat gekker zijn”

Interview Muziek RETIE – DJ Django staat 50 jaar achter de Kempense draaitafels. Bovendien wordt hij eind maart 70 jaar. Een dubbele verjaardag die in Retie gevierd wordt met twee dagen feest in GC Den Dries. In afwachting van zijn standbeeld vlak naast de Lindeboom in Retie – dat komt er vast nog van – spraken wij al even met hem af, voor een pintje en een gezellige babbel.

Sarah Baatout op onderzoek in Antarctica

Sarah Baatout op onderzoek in Antarctica

Interview Wetenschap GEEL/MOL – De Geelse Sarah Baatout (48), hoofd van de afdeling radiobiologie op het SCK (Studiecentrum voor Kernenergie) in Mol, heeft er een opvallende reis opzitten. Een maand lang leefde ze op de Zuidpoolbasis Prinses Elisabeth op Antarctica om onderzoek te doen naar het immuunsysteem van de mens. In extreme omstandigheden, ver weg van haar familie en vrienden. Het lijkt wel bijna een heldenepos. En op heel wat vlakken was het dat ook. “In Antarctica kan de temperatuur tot -80 graden Celsius zakken en de wind gaat er tot 240 kilometer per uur.”

Yannick Haast: de kok van de toekomst

Yannick Haast: de kok van de toekomst

Reportage Culinair GEEL – De liefde gaat door de maag. Dat weten ook de sterrenchefs van de toekomst. De jonge Yannick Haast die een restaurantopleiding volgt aan het KOGEKA Sint-Jozefinstituut in Geel kon eind vorige maand zijn kookkunsten demonstreren op de Young Chef Olympiad in India waarvoor vijftig koks in spe uit verschillende landen werden uitgenodigd. Terug thuis ging Onderox in zijn school al eens op de koffie. Met een praline erbij, dat spreekt.

De Orangerie: net ietsje anders dan anders

De Orangerie: net ietsje anders dan anders

Culinair Restaurant BALEN – De Orangerie in Balen is een vertrouwd gezicht in het Kempense horecalandschap. Het team van zaakvoerder Kris Belmans zorgt elke dag met veel enthousiasme en kennis van zaken voor een uniek momentje. En zo moet het ook, want uit gaan eten, daar hoort een hele belevenis bij.

Het parallelle leven van Inge Paulussen

Het parallelle leven van Inge Paulussen

Interview HERENTALS/ANTWERPEN – Op het kleine scherm is ze vandaag te zien in ‘Loslopend Wild & Gevogelte’ op één. In het theater trok ze vorig jaar door het land met ‘Nerveuze Vrouwen’, een productie van Te Gek!? om psychoseziektes bespreekbaar te maken. Binnenkort volgen de gevangenisserie ‘Gent West’ en ‘Niet Schieten’, de film van Stijn Coninx over de Bende Van Nijvel. Maar als Inge Paulussen in haar kinderjaren bij haar grootouders in Herentals logeerde, was een uitstapje naar het Grotteke al ver genoeg.

Op een makkelijke manier minder voedsel verspillen

Op een makkelijke manier minder voedsel verspillen

Duurzaam leven Kan je als individu door het niet weggooien van voedsel het hongerprobleem de wereld uit helpen? Helaas, dat is een brug te ver. Toch is het altijd zonde, al was het maar vanwege het feit dat je het gekocht hebt, en dus geld weggooit. Laat ons wel wezen, de wereld ga je er dus niet mee redden, maar als iedereen wat bewuster omspringt met voedsel, dan zijn we op de goede weg. Iedereen komt weleens iets vervallen tegen in zijn voorraadkast. Dat is op zich niet erg. Overkomt het je echter wekelijks? Dan kunnen onderstaande tips in combinatie met je eigen gezond verstand je ongetwijfeld een duwtje in de rug geven.