Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

De twee werelden van Ann Ceurvels

De twee werelden van Ann Ceurvels

Interview KEMPEN – Ann Ceurvels mag dan als actrice van het scherm verdwenen zijn, in beeld is ze nog altijd. Enkele jaren geleden gaf ze zichzelf een heel andere rol. Als mama van een kind met ASS (autismespectrumstoornis, nvdr.) en partner van een man met ADHD staat ze op de barricaden voor meer begeleiding en meer begrip. Wat het betekent om in een gezin te leven dat anders is, schreef ze neer in het boek ‘Etiketjes’. Daarmee trekt ze door Vlaanderen en legt ze aan ouders, leerkrachten en hulpverleners uit wat ontwikkelingsstoornissen zijn en hoe ermee om te gaan. Daarnaast runt Ann COACS, een praktijk voor kinder-, jeugd- en gezinscoaching. En ze verhuisde van de stad naar de Kempen, daar waar we in de mediawereld veeleer de omgekeerde beweging zien.

Jos Willems: “Ik heb meer aandacht voor de mensen naast het veld”

Jos Willems: “Ik heb meer aandacht voor de mensen naast het veld”

Interview Sport Op Visite GROBBENDONK – In hartje Grobbendonk woont Jos Willems (70), gewezen voetbalcommentator bij Sporza Radio, levensgenieter en vooral een ‘hevig manneke’, als hij zich zo zelf mag omschrijven. Zijn stem galmde 30 jaar door de boxen van elke autoradio en deed de mensen een voetbalmatch beleven alsof ze er zelf bij waren. Door zijn enthousiaste en spontane manier van becommentariëren groeide hij uit tot een cultfiguur. Ondertussen is hij gestopt met zijn radiocarrière, maar voetbal is nog altijd zijn grootste passie.

Spoorhuis: een winterse lunch in een historisch kader

Spoorhuis: een winterse lunch in een historisch kader

Interieur Culinair Brasserie BAARLE-NASSAU/WEELDE – Brasserie Spoorhuis ligt pal op de grens tussen Weelde en Baarle-Nassau. Zaakvoerder Raf Doms gaf er een nieuw leven aan de oude spoorgebouwen naast het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. Naast de brasserie kwam er plaats voor interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis. Zo kan je er makkelijk een dagje uit van maken.

Kersttaferelen gebaseerd op echte gebouwen

Kersttaferelen gebaseerd op echte gebouwen

Kerst HOOGSTRATEN – “Sti-i-lle Nacht, Hei-lige Nacht…” Precies tweehonderd jaar geleden klonk het wereldberoemde kerstlied voor het eerst in de Stille Nachtkapel in Salzburg. Maar dit jaar klinkt het lied ook in Meer bij Hoogstraten want een replica van de kapel staat er in het kerstlandschap van de familie Sterkens. In miniatuur uiteraard, er moet nog plaats overblijven voor tientallen andere kerkjes, historische gebouwen, kermissen, kersthuizen en berglandschappen.

Professioneel geluksbrenger en levensoptimist

Professioneel geluksbrenger en levensoptimist

Interview Reportage MOL – “Gelukkig zijn, gelukkig zijn… Daarvoor wil ik alles geven…” Raymond Van het Groenewoud wist het al halfweg de jaren ‘70, ook de Molse Anke Van Eeckeren verspreidt al een tijdje met veel plezier mee de blijde boodschap. En dat mag je letterlijk nemen, als professioneel geluksbrenger laat ze mensen lachen en leert ze hen de kracht van positief denken. Want geluk, dat maak je voor een groot deel zelf. “Als je denkt dat iets lukt, dat gaat het ook lukken.”

Mike De Roover helpt je overleven in het bos

Mike De Roover helpt je overleven in het bos

Reportage Natuur ARENDONK – Alleen in het bos en je bent verloren gelopen. Geen slokje water, geen boterham en bovendien heb je het koud. Eén ding zit wel in je rugzak: het boek Bushcraft van Arendonkenaar Mike De Roover (33). Veel kans dat je levend weer op het rechte pad geraakt. Zo ver liet uw Onderox-redactrice het niet komen. Op een veilige plek op de Boekenbeurs vroeg ze aan deze natuurmens wat haar in zo’n situatie te doen stond.

Andre Vromans: de zandcrosser die op elk terrein uit de voeten kon

Andre Vromans: de zandcrosser die op elk terrein uit de voeten kon

Interview Op Visite ARENDONK/LOMMEL – Als zoon van een pionier in de motorcross stond het in de sterren geschreven dat André Vromans een mooie carrière zou uitbouwen. Toch zag het er lang naar uit dat hij het als voetballer helemaal zou maken. Vromans was een laatbloeier. Maar dat weerhield hem niet om vier keer Belgisch kampioen te worden en drie maal op het podium van een wereldkampioenschap te staan. Hij maakte deel uit van een gouden Belgische generatie. En als we André morgen geloven komen die tijden niet meteen meer terug.

Tafelen in alle rust bij Corsendonk Hooge Heyde

Tafelen in alle rust bij Corsendonk Hooge Heyde

Culinair Brasserie KASTERLEE – Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee werd het laatste jaar in een nieuw jasje gestoken. Het geheel groeide uit tot een prachtig boutique hotel waarbij je ook als niet-hotelgast in het restaurant kan langskomen of een feest kan plannen in de nieuwe feestzaal. Intussen blijft Hooge Heyde vernieuwen: het nieuwe wellnessgedeelte en de rest van de feestzalen zullen in 2019 worden opengesteld.