Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Het Zilvermeer, een Kempens monument wordt zestig

Het Zilvermeer, een Kempens monument wordt zestig

Reportage Geschiedenis Mol – Het Zilvermeer is een begrip. Dat was het al bij de officiële opening in 1959 en doorheen de jaren werd het er zeker niet minder op. Zestig jaar later is het nog altijd een parel waar het goed toeven is. En waar er ook hard gewerkt wordt. Maar wat maakt het Zilvermeer nu zo bijzonder? Wij gingen het ter plekke vragen.

2460 Zomerbistro: jong culinair talent in een zomers jasje

2460 Zomerbistro: jong culinair talent in een zomers jasje

Culinair KASTERLEE — 2460 Zomerbistro is een ambitieus zomerproject van Pim en Netje Mertens. Daarbij verzamelen ze enkele jonge culinaire talenten in een unieke setting: een prachtig herenhuis op de markt van Kasterlee. Daar gaan ze elke dag aan de slag om lekkere en verrassende gerechten te maken. Steeds met een zomers tintje.

Jos Daems: de wereldkampioen der wereldkampioenschappen

Jos Daems: de wereldkampioen der wereldkampioenschappen

Interview Sport MOL — Jos Daems (69) vertrekt dit jaar naar zijn 48ste wereldkampioenschap wielrennen voor profs. Maar ook in –tig andere wielerwedstrijden is Jos vaak prominent aanwezig. Nog voor de allersnelste wielerverslaggever een vraag kan stellen, heeft hij de winnaar al omhelst. En Jos is geliefd bij renners alom, bij UCI-bonzen en wielerliefhebbers wereldwijd. Hoe hij dit steevast flikt? Door gewoon zichzelf te zijn.

Onze reporter schrijft een wereldhit

Onze reporter schrijft een wereldhit

Muziek Onder de loep Toen Lou Deprijck in 1976 ‘Ça plane pour moi’ fabriceerde, was hij de laatste die had gedacht dat het een internationale klepper zou worden. Een jaar later had het nummer de tekstschrijver uit Henegouwen al genoeg geld opgeleverd om er de rest van zijn leven mee te kunnen rentenieren. Hoe moeilijk is dat eigenlijk, een wereldhit uit de pen knijpen? Onze reporter deed de test.

Bieren gebrouwen door dwarsliggers

Bieren gebrouwen door dwarsliggers

Tussen pot en pint Het einde van het schooljaar is in zicht en de zomer in aantocht, ook al laten de weergoden ons wat in de steek. In café Hyggeligt trekken we ons nog één keer op gang voor de laatste bierproeverij van het seizoen. Ook voor deze editie hebben we kosten noch moeite gespaard om een spreker met kennis van zaken te vinden.

Jack Schoepen: herinneringen aan Bobbejaan

Jack Schoepen: herinneringen aan Bobbejaan

Interview LICHTAART/HERENTALS — In 2020 zal het tien jaar geleden zijn dat de wereld afscheid nam van Bobbejaan Schoepen. In de aanloop naar dat jubileum lanceren zijn kinderen de Memorial Box, een collector’s item waarin familie en vrienden terugblikken op het leven en het werk van de gevierde entertainer. “Door die box leer je Bobbejaan Schoepen op een andere manier kennen”, aldus zoon Jack Schoepen.

Alles in teken van het Kempense weer

Alles in teken van het Kempense weer

Reportage MERKSPLAS/TURNHOUT — Waarover klagen Vlamingen het meest? Precies: het weer! Te nat, te droog, te koud, te heet en wanneer gaat het nu eindelijk eens sneeuwen… Voor de broers Lander en Kristof Van Tricht uit Merksplas is het weer echter iets fascinerend. Op hun website www.weerturnhout.be houden ze de hele Kempen op de hoogte hoe weer en wind zich de volgende dagen zullen gedragen.

Couverture: een heerlijke start van je dag

Couverture: een heerlijke start van je dag

Culinair Best of breakfast OUD-TURNHOUT — Ontbijten met de geur van verse koffie en thee op de achtergrond, daar gaat niks boven. Een gezellig koffiehuisje is daarom voor ons altijd een geliefkoosde locatie om van de eerste maaltijd van de dag te genieten. Bij Couverture in Oud-Turnhout spelen ze daar graag op in met een overvloedig ontbijt, aan tafel geserveerd en boordevol verse producten.