Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Interview Televisie MOL/LIER — Regisseur Hendrik Luyten (50) woont al 19 jaar in Lier, maar is geboren en getogen in Mol. Die Kempense opvoeding bleef altijd overeind. Zijn cv is haast te lang om te overlopen: De XII werken van Vanoudenhoven, ‘VDB. Ik ben God niet.’, Lotgenoten, Vive Le Vélo,… Samen met Koen Wauters volgde hij het afscheidsjaar van Tom Boonen, waarmee hij momenteel de laatste hand legt aan ‘Tom Fietst’, waarbij Boonen wereldwijd mensen opzoekt waarvoor de fiets essentieel is. Voor één keer halen wij Luyten zelf voor de schermen.

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Interview Sport DESSEL — Yannick Michiels (28) is momenteel de nummer één in de wereld in het oriëntatielopen. Dankzij zijn meest recente winst in de World Cup finale in China, waar hij alle wereldtoppers te snel af was, tankte hij volop vertrouwen voor de topwedstrijden die er voor hem aankomen. Zijn loopsnelheid scherpt hij minutieus aan en een kaart lezen doet hij nu al sneller dan de doorsnee gps

Noor Vandendijck: rijzende ster aan het wielerfirmament

Noor Vandendijck: rijzende ster aan het wielerfirmament

Interview Sport MOL-EZAART — Engelengezangen begeleiden momenteel ‘broekje’ Remco Evenepoel naar de hoogste professionele wielerhemel. En wie zegt dat dit bij de pedalerende dames binnenkort eens niet evengoed het geval kan zijn? Want Noor Vandendijck (13) uit Mol-Ezaart kan nu al bogen op een kleerkast vol ingekaderde kampioenentruien. Op de weg of op de piste, in het tijdrijden, in het veld… Er staat momenteel geen maat op deze getalenteerde jongedame. Binnenkort volop hosanna en halleluja? Noor blijft er alvast stoïcijns rustig onder, want naast het wielrennen zijn er ook nog de scouts.

’t Koffiehoekske, geen koffiehuis als alle anderen

’t Koffiehoekske, geen koffiehuis als alle anderen

Culinair Best of breakfast TURNHOUT/WEELDE-STATION — ’t Koffiehoekske ligt pal op het kruispunt tussen verschillende gemeenten. De voordeur ligt in Turnhout, de overkant van de weg heet Weelde-Station en een kilometer verderop rijd je Baarle-Nassau binnen. De zaak is geen koffiehuis zoals alle anderen. Wel eentje waar alles vers gemaakt wordt, waar er ambachtelijke koffie en verse thee wordt geserveerd. En waar je rustig kan komen ontbijten om de dag te starten, welke richting je daarna ook uit gaat.

Binnen de grenzen van water

Binnen de grenzen van water

Het gehucht MOL-RAUW — Wist je dat in het socio-cultureel centrum ’t Kristallijn de muzikanten van de Elvis Presley’s band nog hebben gerepeteerd? En dat bij de afbraak van een school een houten altaar uit de 19de eeuw tevoorschijn kwam? Dat is best spraakmakend voor een gehucht van iets meer dan 3.000 inwoners. Alex Steurs is dirigent van het harmonieorkest maar als het over Mol-Rauw gaat, legt hij nog meer troeven op tafel.

Craft brewers in de kijker

Craft brewers in de kijker

Tussen pot en pint MERKSPLAS — Craft brewers, we worden er dezer dagen mee om de oren geslagen. Wij vonden het dan ook hoog tijd om eens dieper in te gaan op dit fenomeen. Met dit doel voor ogen waren we zelfs bereid om de geëffende paden te verlaten, en af te wijken van ons beproefde recept. We besloten in zee te gaan met de mannen van Beer-Tastings vzw, wiens onmiskenbare passie ertoe leidde dat ze in 2019 eigenhandig een craft beer fest in elkaar boksten: het International Craft Beer Fest Hoppe was geboren!

Appeltaart met Kempense appelen

Appeltaart met Kempense appelen

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Caroline Verdick van kookwinkel Kooktijd in Turnhout.

Alides Hidding: the Man with the Golden Voice

Alides Hidding: the Man with the Golden Voice

Muziek Op Visite RAVELS — Begin jaren ’80 scoorde de Nederlandse band Time Bandits wereldhits met onder andere ‘I’m Specialized in You’ en ‘Listen to the Man with the Golden Voice’. De Time Bandits vallen meteen op door hun electro en funk in een excentriek jasje. En dat kan je zeker zeggen van hun zanger Alides Hidding, het gezicht en de stem van de band. Een muzikant in hart en nieren die de seks, drugs en rock ’n roll van dichtbij meemaakte. “En toch was ik vroeger een erg verlegen jongen”, vertelt hij.